Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz palacsinta

Olasz palacsinta
Olasz palacsinta
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet a 100 legjobb palacsinta című könyvből vettem, kicsit változtattam rajta.

hozzávalók / 4 adag

A sós palacsintához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát és a zellert lereszeljük, a hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, a petrezselymet felaprítjuk. A sütőt előmelegítjük.
  2. A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált sertéshúst, és zsírjára sütjük.
  3. Hozzáadjuk a  zellert és a sárgarépát, megpirítjuk, majd belekeverjük a paradicsomot, a fokhagymát és a petrezselymet.
  4. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a rozmaringgal, kakukkfűvel, oregánóval, majd aláöntünk egy kevés vizet. Lefedjük, és puhára pároljuk.
  5. A palacsintákat tűzálló tálba rétegezzük, úgy, hogy mindegyiket megkenjük a húsos raguval, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  6. A legfelső palacsintát meglocsoljuk tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Sütőbe tesszük, jól átsütjük, felszeleteljük, és forrón tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 125
elküldve: 2
receptkönyvben: 237
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Freya

Mióta szakács: 2009.11.02.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált hússal töltött palacsinta, olaszos darált húsos-paradicsomos raguval töltött palacsinta sütőben sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 Thu, 2011-11-17 20:56

Szia
Nagyon jól néz ki, és szívesen ki is próbálnám ezt a változatot, de sajnos csak tejföl nélkül tehetem, mivel itt olaszországban nem kapható....ezért sok mindent helyettesítek tejszínnel, vagy joghurttal...de ezt kipróbálom...

Beki
Beki Mon, 2010-10-18 10:51

Szia!

A tölteléket nem Így készítettem, de az alapötletet felhasználtam. Én sima darálthúsos pörköltet készítettem, egy kis paradicsomkonzervvel ízesítettem és borsóval, kukoricával és répával dúsítottam. Isteni lett! :D
Legközelebb az eredetit is kipróbálom!

759
tojás 2 db
tojássárgája 2 db
finomliszt 20 dkg
1 teáskanál
tej 4.3 dl
víz 2.3 dl
napraforgó olaj 3 ek
darált sertéshús 25 dkg
vöröshagyma 10 dkg
konzerv paradicsom 40 dkg
sárgarépa 10 dkg
zeller 15 dkg
petrezselyem 0.5 csokor
fokhagyma 2 gerezd
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
sajt 10 dkg
tejföl 1 dl