Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz piadina magyaros töltelékkel

Olasz piadina magyaros töltelékkel
Olasz piadina magyaros töltelékkel
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan könnyű és finom. Nap, mint nap elkészíteném, ahogy a Romagna tartománybeli asszonyok.

hozzávalók / 4 adag

A piadina tésztájához

A töltelékbe

ajánlat

Salátával vagy magában is nagyszerű. A nap bármely szakában fogyaszthatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szórjuk a lisztet egy deszkára, szitáljuk rá a sütőport, és készítsünk mélyedést a közepébe. Ide kerül a puha, de még dermedt zsír (vagy olívaolaj), egy csipet só, illetve a langyos víz.
  2. Gyúrjuk össze a tésztát, hogy puha, könnyen kezelhető legyen. Vágjuk 8-10 egyenlő darabba, gyúrjuk át a tésztagombócokat, és hagyjuk pihenni úgy 10 percig.
  3. Közben vékonyan felszeleteljük a sonkát (én a húsvéti sonka maradékát használtam fel), a lágy sajtot (vagy mozzarellát) és a hagymákat.
  4. Sodrófa segítségével, enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki (a serpenyőnk szélességét figyelembe véve) egyenként a tésztagombócokat.
  5. Előmelegített serpenyőben süssük mindkét oldalukon egy-két percig a kinyújtott lepényeket. Amikor egyik oldalukról fordítjuk a másikra, már tehetjük is rájuk a sonkát, sajtot és egy kevés újhagymakarikát. Hajtsuk félbe, forgassuk át a piadinát, hogy a töltelék átmelegedjen és kívülről is csodálatos színt kapjon. Ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki a tésztát! Azon melegébe tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 976
elküldve: 3
receptkönyvben: 77
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
287 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

olasz lepénykenyér, piadina

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1031
finomliszt 50 dkg
mangalica zsír 5 ek
víz 1.5 dl
0.5 kávéskanál
sütőpor 0.5 teáskanál
főtt sonka 30 dkg
gomolya sajt 30 dkg
újhagyma 4 közepes db
snidling 0 ízlés szerint