Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz ricottás cornetto

Olasz ricottás cornetto
Olasz ricottás cornetto
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik külföldi csatornán láttam egy ehhez hasonló süti receptet. Leginkább a törcsérek elkészítése fogott meg. Elhatároztam, hogy kipróbálom, s mivel a túrót -olaszul ricotta a neve- nagyon szeretem, ezzel töltöttem meg a cornetto-kat, azaz a tölcséreket!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Könnyű és laktatós, nincs évszakhoz kötve, bár hűvösebb időben jobban esik!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ricottát összekeverjük a cukorral.
  2. Egy tányért folpack fóliával bevonunk és a ricotta masszából két teáskanál segítségével kb. 12 db hosszúkás galuskát formázunk, majd az előkészített tányéron kb. 1 órára mélyhűtőbe tesszük.
  3. A leveles tészta lapokat egymás mellett, letakarva, a csomagoláson megadott előírás szerint felengedjük. Ezután mindegyiket kb. 70 cm hosszúra, 12 cm szélesre nyújtjuk, és derelyevágóval hosszában kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk.
  4. A tojásfehérjét vízzel felverjük, és megkenjük vele a tésztacsíkokat.
  5. A fagyasztott ricotta galuskákat 2-2 tésztacsíkba göngyöljük. Először csak az egyikbe csavarjuk, megkenjük tojásfehérjével, majd a másikba úgy, hogy a tésztacsíkok tetőcserépszerűen fedjék egymást. A csíkokat jól egymáshoz nyomjuk, hogy sütés közben a töltelék ne szivároghasson ki.
  6. A tésztába göngyölt ricotta galuskákat kifli formára hajlítjuk, és (sütőpapírral bélelt) sütőlemezen a sütőbe tesszük.
  7. A ricotta kifliket a sütőpapírral süteményrácsra húzzuk. Porcukorral meghintve melegen, vagy hidegen tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x45 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 20 139
elküldve: 3
receptkönyvben: 303
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Tornyay Erna

Mióta szakács: 2010.12.15.
10 recept

receptjellemzők

mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ricottával töltött édes tölcsérek, ricottával töltött leveles tészta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Sun, 2013-06-09 17:54

Nagyon fincsi.Sokan nem tudják,milyen finomságokat lehet ebből a tésztából készíteni.Gratulálok az ötletes sütihez,mentem.

630
ricotta 250 g
cukor 50 g
leveles tészta 400 g
tojásfehérje 1 db
víz 2 ek
porcukor 100 g