Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz sajttorta Évi néni konyhájából

Olasz sajttorta Évi néni konyhájából
Olasz sajttorta Évi néni konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Stahl Judit oldalán találtam ezt a receptet, és már az olvasás alapján beleszerettem. Tudtam, hogy amikor itt megjelenítem a kalóriaszámlálón az értékét, sikoltva kardomba dőlök, de késztetést éreztem az elkészítésére. Még az alapul szolgáló grissinit is én sütöttem. Kiszámoltam, mennyire lesz hozzá szükség, de férjem elcsent pár szálat (persze mindig azt mondta, csak ezt az egyet kóstolom meg). Így kínomban, mikor a megvalósítás küszöbén álltam, csak az jutott eszembe, hogy dióval pótlom a csekélyke hiányt. Utólag hálás vagyok a torkoskodásáért, és hálás vagyok Stahl Juditnak is, mert most sem csalódtam a receptjében. Ütős, karakteres desszertet készítettem a tanácsai alapján.

hozzávalók / 4 adag

Tészta alap

Sajttorta

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta alap

  1. A grissinit, a diót és a vajat késes aprítóban összedaráljuk.
  2. A tészta alapot sütőforma aljába simítjuk, lenyomkodjuk. Ebből a mennyiségből 4 formára jutott tészta.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 5 perc alatt elősütjük.

Sajttorta

  1. A már forró sütőben a négy szelet pármai sonkát ropogósra sütjük, majd mikor kihűlt, felaprítjuk.
  2. A parmezánt és a mozzarellát lereszeljük finom lyukú reszelőn. Összekeverjük a háromféle sajtot, a tejfölt, tojást, a szobahőmérsékletű vajat és a lereszelt fokhagymát.
  3. Az aszalt paradicsomot és a kimagozott olajbogyót is felkockázzuk. Minden hasonló méretű legyen.
  4. Belekeverjük a sajtos masszába a feldarabolt sonkát, az olajbogyót, aszalt paradicsomot, a felaprított rozmaringot és az oregánót. Ízlés szerint sózzuk (enyhén, mert a sonka és a parmezán sós), borsozzuk.
  5. A sajtos masszát egyenlően elosztva a tészta alapra töltjük (előtte a formát vékonyan megkenjük olívaolajjal).

Tetejére

  1. A tortácskák tetejére frissen pirított fenyőmagot szórunk.
  2. 150 fokon hőlégkeverésen kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 10x10 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 377
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: sós süti
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajttorta pirított fenyőmaggal, sajttorta grissinivel, fűszeres pármai sonkás sajttorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2015-06-04 14:15

Mikor elolvastam a receptet én is azonnal ráugrottam a dologra. Nagyon ütős, torkig lakós, de isteni. :)

789
keksz 7 dkg
dió 2 dkg
vaj 1 ek
mascarpone 25 dkg
tejföl 2 dl
tojás 1 db
parmezán sajt 5 dkg
mozzarella 10 dkg
vaj 2.5 dkg
szárított paradicsom 7 dkg
fekete olajbogyó 5 dkg
fokhagyma 2 gerezd
rozmaring 1 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
pármai sonka 5 dkg
fenyőmag 2 dkg