Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz töltött kenyér

Olasz töltött kenyér
Olasz töltött kenyér
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem az újdonságokat és az olyan ételeket, amik ráadásul még laktatóak is. A TV Paprikát néztem pár napja, Jamie Oliver ügyeskedett. Megcsinálta ezt a receptet, persze ő kente-vágta, nem szerencsétlenkedett annyit, mint én, de Ő profi! Gyorsan a hozzávalókat és, hogy mit kell csinálni, egy boríték hátuljára leírtam, és most, mivel a hozzávalók megvannak, elkészítettem. Egy morzsa se maradt belőle!
Készített a maradék 1/3 tésztából egy másik változatot, de az már egy következő recept.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Én megfogadtam mindent, amit csinált, kivétel a sajt, és nagyon bejött! Családom kérésére ismételni fogok, mert jól sikerült. Gondolom, egy finom olasz bor, annak, aki szereti, jól fog esni.
Szerintem egy könnyű zöldségleves, karfiolleves, zöldborsóleves fér el előtte, mást ne főzzünk, mert ez második fogásnak igen tömör, finom és laktató!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba vagy kelesztőbe beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot és a sót, az élesztőket, a langyos vizet, és jól összedolgozzuk, szép sima cipóvá. 20 percet lefedve kelesztjük, pihentetjük.
  2. A tészta 2/3 részét kivesszük, átdolgozzuk, kinyútjuk téglalap alakúra.
  3. Magunk elé fektetjük a téglalapot. Vízszintesen a közepébe, szépen egy sorba rakjuk a pancettát, rá a főtt pucolt, egészben hagyott kemény tojásokat, arra a felszeletelt mozzarellákat, hogy érje végig. Rá sorban, végig az aszalt paradicsomszeleteket, azokra szórjuk a reszelt parmezánt (lehet trappista, gouda), majd a bazsalikomleveleket.
  4. A tészta egyik oldalát szépen ráborítjuk a töltelékre, majd feltekerjük,nem túl szorosan, és kerek formává alakítjuk, azaz az egyik végét a másikba dugva, ott jól eldolgozva, ki ne nyílhasson.
  5. Lisztezett tepsibe tesszük, 10-15 percig hagyjuk pihenni. Amikor eltelt az idő, lekenjük olívaolajjal, megszórjuk a rozmaringlevelekkel.
  6. Az előmelegített sütőbe téve 30-35 percig sütjük. (Aki nem gyakorlott az ilyenben, az vigyázzon, nem szabad teljes lángon, hanem jó közepesen, mert a közepe nyers marad, kint meg megég. Ezért elég a jó közepes láng, nem kell több, szép lassan ezalatt az idő alatt belül is sül, kívül is szép ropogós, aranysárga színű lesz!)
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 627
elküldve: 2
receptkönyvben: 219
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pancettás-mozzarellás kelt tészta, aszalt paradicsomos töltött kenyér, kétsajtos-bazsalikomos töltött kenyér

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-04-03 09:17

Kedves julius 19!

A recept ilyen formán is finom, de természetesen mindenki úgy variálja, tesz bele, vagy hagy ki valamit, ahogy azt ő szeretné és a családja. :-)

Örülök, hogy elkészítetted, és finom volt.

Szép napot kívánok, és jó készülődést a húsvéti ünnepre.:-)
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-02-21 10:02

Kedves hacka!

Köszi szépen, készítsd el, finom, megéri! :-))

A tészta egyharmad részével az történik, hogy kinyújtja, nem túl vékonyra, bekeni nutellával az ember lánya,(azaz Jamie Oliver :-)) ), - tesz rá banánt, hosszában, feltekeri, összegömbölyíti, és lekeni olívaolajjal, be a sütőbe, és édes töltésű kenyeret kaptál:-)))))))
Ennyi az ördöngössége:-)))
Szép napot kívánok!!!
Éva-Anyóca

hacka
hacka Mon, 2012-02-20 17:58

Éva-Anyóca! Elöször is köszi a receptet.De már sokadszor olvasom és nem tudom eldönteni mit csinálok a tészta 1/3-ad részével? Légy szíves írd meg mert nem merek nekivágni hátha valami fontos kimaradt.Bár látom már mások megcsinálták.De biztos ami biztos.Köszi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-09-24 08:27

Kedves evian-Éva!

Nagyon szépen köszönöm, akkor két hatalmas dicsérete van a receptnek. :-))
Elsőnek én örültem, csodás recept és hogy gyorsan le tudtam írni, életem első kenyértésztás sütése volt és sikeres, ezért mertem feltenni,...mert magába a recept nem sok.
De ha Neked is sikerült , és többször is készíted, éhes családtagjaid számára, az már akkor dupla dicséret!:-)))
A fiúkat meg igenis etetni kell, és sok finomsággal:-))) Mert nagyon éhesek tudnak lenni:-))
Nekem is három embert kell etetnem, igaz, ebből kettő férfi és egy lány, na de, a helyzet ugyanaz:-)))
Finom legyen, laktató és sok! :-)))
Majd kérek én is olyan csodasütőt, a Jézuskától, megmondom, a névnapom is akkor van, hátha segít a kérésemben:-)))))
Nagyon szép és kellemes indián nyaras hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

evian
Evian / evian Sat, 2011-09-24 07:35

Kedves Éva!

Ne kérj elnézést.......tényleg sütője válogatja.....Nekem végre villany van-régi vágyam volt.., légkeveréses.......álom benne mindent csinálni!!!!
Hogy érdemesnek találom elkészíteni receptedet?????Minden héten 1x sütnöm kell......3 férfit etetek!!!
Hálásan köszönöm még egyszer receptedet!!!!
evian-Éva-:)))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-09-18 13:48

Kedves evian!
Nagyon örülök neki, hogy kipróbáltad, és tetszett:-)))
Az igazság az, hogy sütője válogatja, gáz között is sok a különbség, főleg ha valakinek még ráadásul csodás légkeverésese van.:-)
Nekem sima mezei gázsütőm van, és a lángocskák ráfestésén kívül, a számozást is elfelejtették rápingálni,:-(((( , és a fokok megírásánál csak a tapasztalatokra hagyatkozom, ill., ahogy érzem, ezért elnézést kérek:-))
Remélem, érdemesnek találod, máskor is elkészíteni:-))
Szép hétvégét és hetet kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-05-25 20:36

Kedves Beus!
Tiszta szívből örülök, hogy ekkora sikerélményed lett ezzel a valóban csodás olasz kenyérrel:-))))
Annyira jó olvasni, hogy ennyire tetszik Neked is, és aki csak kóstolt belőle, annak mindenkinek:-)))
Viszont, ha ugyanezt a tésztát megtöltöd úgy, hogy nutellával és jó vastagon, és a tetejére egyben banánt raksz(persze pucolva, és nem szeletelve,mondjuk 2 db-ot,egymás mellé, vagy után is,) és úgy tekered fel- az kel egy kicsit, azt kened le olívaolajjal, azt hajtod össze és sütöd ki,..na az is megér egy misét:-)))
De ami szem,szájnak ingere, fantasztikus az is, amit Te leírtál,miket tettél bele ,vagy miket gondoltál!! Ügyes vagy, és nagyon örülök neki még egyszer:-))
Szép estét!
Nagyon szép napsugaras napot holnapra!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-05-19 09:28

Kedves nyüsszkova! - Beus!
Nekem már megszokott, hogy a kedvenceim előtt, úgy ülök le tévét nézni, hogy toll és papír, (vagy ahhoz hasonló:-)) -) van előttem, mert ki tudja:-))))))))
És itt bevált, jaj de örültem neki :-)))
Annak meg még jobban, hogy ezzel Neked is örömet tudok szerezni, és az nem semmi, ha már ott tartasz, hogy sül :-)))
Remélem, hogy sikerül, és jó étvágyat kívánok hozzá Neked és családodnak:-)))
Megírod, mit szóltatok hozzá?Aranyos vagy:-))
Nagyon szép napsugaras napot kívánok!
Éva-Anyóca

nyüsszkova
nyüsszkova Wed, 2011-05-25 18:46

Szió Éva-Anyóca!

Istenien sikerült, ÓRIÁSI SIKER VOLT!!! csuda szép nagyra keltek!!Nem kaptam szárított paradicsomot ezért egy-egy kanál paradicsom szószt tettem bele :) plusz olajbogyókat!
nagyon hálás vagyok, már sorban állnak a barátok is, hogy süssek még nekik is majd :D
Szerintem más töltelékekkel is kipróbálom majd, egy kis tonhal olívabogyóval friss kakukkfűvel, paradicsom és sajtok!Ha kipróbáltam megírom majd!
Ha lehetne képet csatolni elküldeném a cipókról a képet :)
csuda napot és köszönöm még egyszer! :)

Beus

nyüsszkova
nyüsszkova Thu, 2011-05-19 08:58

Kedves Éva!
Először is nagyon köszönöm a jegyzetelés, láttam én is műsort és annyira sajnáltam, hogy nem írtam fel...De TE hát örök hálám :) nincsenek véletlenek, kösziii
Épp sülnek a cipók a sütőben, megfeleztem a tésztát, két kis gömböcöt kaptam :)
jelentkezem, ha már falatozza a család!

üdv!beus

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-10-01 17:45

urszuszka! A boltba bemész, és veszel 3 zacskó Dr.Oetkeres porélesztőt, zacskós, de leginkább ennek a zacskós,( barnás színű tasakban van), francia porélesztő változatát veszed, az talán egy fokkal jobb.De mind a kettővel voltak és vannak sikerélményeim.Ez azért is jobb, mert nem mindig kapok friss élesztőt.Ezért is tetszett meg Jamie receptje.Porélesztőt írtam,ami nem egyenlő a sütőporral, mert az más, és arra eleve az is van ráírva, hogy sütőpor.Remélem, segítettem.Éva.Anyóca

urszuszka
urszuszka Fri, 2010-10-01 16:14

Szia! Szeretném megcsinálni ezt a receptet, de ez a 3 zacskó porélesztő egy kicsit engem megzavart. 3 zacskó sütőporról van itt szó? (Bocsánat a buta kérdésért :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-09-26 08:40

Kedves Pötyi!Várom a beszámolót.Amikor sikerült elkészíteni a friss olasz kenyeret.Próbálok, alkotni, de az eső...,elvitte a kedvem,leverte.Majd csak abba marad már, unom, nem sok kedvem van, meg ötletem se, ilyen időben.De próbálkozok.Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-09-26 08:38

Kedves Mrs. Smith!Köszi szépen.Remélem, elkészítés után is ezt mondod majd.Eső ellenére, szép napot!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-09-25 18:42

Edit!Puszillak, Te elolvastad legalább, hogy mi volt az én kis storym.Éva-Anyóca
Szerintem jó lesz kivárni.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-09-25 18:41

Kedves onicsicsi!
A választ meglátod majd, nemsokára, amúgy Edit már megírta, a talányra a választ.Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-09-25 18:40

Kedves bokine!
Köszi szépen!! A kép a fiam érdeme, egyre jobban ügyesedik, a recept pedig nem túl nehéz, és ha nekem sikerült....vágj bele, menni fog!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-09-25 18:38

Kedves Pötyi!
Hát, első látásra megtetszett, és alig vártam, hogy ismételjék az adást, és mint a kisdiák, szorgalmasan jegyzeteltem,mit, hogyan csinál, és tényleg ennyi, és nem kell milizni,meg dekázni meg a fene se tudja mi, csak úgy érzéssel, ahogy mondta közbe, és biztos, ezért sikerülhetett az egész, érzéssel tettem a belevalókat, a másik érzés, az belülről jött, a szeretet, ahogy csináltam, a családnak.Sikerült!!Hidd el, ha nekem ment, Neked is fog.Ha megcsinálod, szólj, hogy sikerült-e??Jó sütést!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-09-25 18:34

Kedves Edit!

Köszi! Szerintem is jól néz ki, de életem első kenyerét látod.Ahhoz képest, ugye,....Morzsák maradtak csak hidd el.Én úgy örültem!!Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Sat, 2010-09-25 17:24

Kedves Onicsicsi A story végén ott van , hogy mi lesz vele ! Csak ki kell várni :))) Üdv Edit

bokine
bokine / bokine Sat, 2010-09-25 15:26

Kedves Éva-Anyóca! Hát ez szuper jó recept, és a kép is gyönyörű. Mentve!!! Köszönöm. Üdv: Bokros Erika

evian
Evian / evian Sun, 2011-09-18 10:21

Köszönöm a receptet,kipróbáltam, finom lett. Azt jegyzem meg,mint tapasztalatot, hogy ajánlatodra én is 150 C kezdtem sütni. Nem nagyon pirult 30 perc után, így szerintem a középmeleg 170C a megfelelő. Gratulálok, jó recept!

2026
finomliszt 100 dkg
3 dkg
cukor 3 dkg
instant élesztő 3 tasak
víz 0.5 l
mozzarella 250 g
főtt tojás 6 db
szárított paradicsom 8 db
bazsalikom 1 csokor
pancetta 35 dkg
parmezán sajt 20 dkg
olívaolaj 1 ek
rozmaring 2 szál