Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz túrótorta

Olasz túrótorta
Olasz túrótorta
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lelőhely: Tina

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaníliás cukrot keverjük bele a tejszínbe, és forraljuk fel, pár percig főzzük.
  2. 20 dkg lisztet a darált mandulával, 5 dkg cukorral, a margarinnal és 1 egész tojással sima tésztává gyúrunk. Folpack-ba csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát két részre osztjuk, az egyiket 24 cm átmérőjűre nyújtjuk, és a forma aljába helyezzük, a másikból pedig peremet csinálunk, a találkozásnál nyomkodjuk kicsit össze a tésztát.
  4. A maradék tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a maradék cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a mascarponét, a túrót, a citromlét és langyos vaníliás tejszínt, majd beleszitáljuk a maradék liszttel elvegyített keményítőt.
  5. A fehérjéket kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk.
  6. A tortalapot megkenjük 5 dkg lekvárral, a maradékot a túrókrémbe forgatjuk.
  7. A krémes masszát a formába öntjük és előmelegített sütőben sütjük.
  8. Hagyjuk kihűlni, a tetejét szórjuk meg porcukorral, és ha van eprünk, díszítsük a tetejét félbevágott eperdarabokkal.

 

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 41
össznézettség: 83 153
elküldve: 48
receptkönyvben: 1 279
elkészítve: 34/61
Facebookon megjelent: 1

szakács

Samy

Mióta szakács: 2010.03.15.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrótorta, gyümölcsös túrótorta, epres túrótorta

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

makutyi
makutyi Sun, 2017-04-30 16:41

Nagyon ígéretesnek tűnt a képen; sajnos hasonlóan jártam, mint sokan. (Jobb lett volna hallgatni rájuk.) A belseje szinte folyékony volt még másfél óra után is, és hiába tettem rá sütőpapírt, a teteje szinte fekete lett. Az elején, mikor emelkedett kifolyt a formából, mikor már viszonylat szilárdnak éreztem és lekapcsoltam, akkor összeplattyant... Túl drágák a hozzávalók, hogy újra kísérletezzem vele, hogy mi lehetett a probléma.

aantee
aantee / aantee Mon, 2014-03-03 09:00

Másfél órát sütöttem 160 fokon, aztán a sütőben hagytam kihűlni, majd egy egész éjszaka hűtöttem és így is folyik a közepe... Majd felrobbantam a méregtől.
Én biztos, h másik receptet próbálok ki legközelebb.
Viszont azt el kell ismernem, h az omlós tésztája nagyon finom. Dióm volt itthon, azzal csináltam, és azzal a részével meg is voltam elégedve.

boonkoo
boonkoo Thu, 2013-08-08 23:27

Kesz a tortam,28 tepsiben sutottem es majd kifolyt...masfelorat sutottem,170'
Szep,remelem,jo is lessz.. :)

Adli
Adli Mon, 2012-09-10 17:49

Sziasztok!
Ha sült túrótortát készítek akkor több, mint egy órát sütöm kb. 180°-on, nincs ebben semmi meglepő hiszen elég híg a massza. Nem kell megijedni, ha nagyon barnul a teteje sütés közben, akkor vastag alufóliával teljesen be kell fedni!
Köszi Samy a receptet, ez istenien néz ki, biztosan ki fogom próbálni! :)

Amerelly
Amerellina / Amerelly Thu, 2012-06-14 16:58

Kedves Samy!

Én a napokban készítettem el munkatársaknak és nagyon ízlett nekik! Annyit módosítottam rajta csak, hogy a hátralevő cukornak nagyjából csak a felét használtam fel, viszont a citromnak nem csak a levét öntöttem bele, hanem a héját is belereszeltem és nem rontotta el :)
Már a sütőben volt egyébként a torta, amikor olvastam a kommenteket az olvadós belsőről, így elkezdtem félni, hogy mi lesz, de nekem a te leírásod szerint tökéletesen sikerült, bár én csak másnap délben tálaltam, illetve talán amíg a sütő elkezdett lehűlni még bent hagytam 5 percet, aztán hagytam hűlni a konyhában egy órát, vagy másfelet és utána hűtőbe tettem. Így nekem nagyon jól sikerült, bár én málnalekvárral,dzsemmel készítettem el.

Ezer köszönet, élmény volt megcsinálni is. Irtó jók az összetevői!

Amerelly

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2012-02-14 14:49

Sziasztok!
Sajnos nekem is folyt a közepe, bár a torta így is isteni jó lett!
a tesóm szülinapjára csináltam, és ő azzal vigasztalt, h szerinte ezt jobban le kell hűteni, és akkor megdermed. Az már egyszer igaz, nem volt ideje rendesen lehűlni...
Viszont egy morzsa sem maradt belőle, köszönjük a receptet! Legközelebb kipróbálom 26 centisben.
Rose

Sinyi1985
Sinyi1985 Sat, 2012-01-21 08:15

Sziasztok nekem sikerült ez a torta nagyon finom lett. Viszont ahhoz h a közepe is megsüljön Változtatnom kellett a sütési hőmérsékleten. 170 fokra melegítettem elő a sütött de sütni csak 150 fokon sütöttem így mire a széle jó barna lett a közepe is majdnem nem ragadt a tűpróbakor és aztán mikor lezártam a sütött még bent hagytam a tortát vagy 15 percet utána hagytam kihűlni és lehetett rendesen szelni és nem folyt a közepe.

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Wed, 2011-11-23 21:14

Sajnos nekem is ez volt a problémám a recepttel,mint Klariss88-nak,a teteje megsült,a belseje meg folyós maradt,pedig mindent úgy csináltam ahogy írva volt....

Samy
Samy / Samy Sun, 2011-11-27 22:30

Tényleg nem tudom mi lehetett a baj :/, nekem teljesen jó lett. Legközelebb esetleg próbáld meg eggyel nagyobb, 26-os formában, akkor alacsonyabb lesz a töltelék és elvileg könnyebben átsül. Milyen sütőben sütötted?

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Sun, 2011-11-27 23:48

26-os tortaformában sütöttem.Villanysütőm van.Nekem már a tésztája is fura volt,mert én hígnak találtam.,de úgy gondoltam,mindegy megpróbálom,és sajnos nem sikerült,mert a közepe szinte szétfolyt,de a párom körbe ette a közepéig,azt mondta:amúgy nagyon finom:),és megette...Hát akkor ez a dolog lehet örök rejtély marad:)

Samy
Samy / Samy Wed, 2011-11-30 17:06

hát akkor ez tényleg örök rejtély marad, már azt sem értem hogy az enyém hogyhogy sikerült... :)) Esküszöm a következő eperszezonban megcsinálom mégegyszer, majd referálok róla! :) Üdv, Samy

marusko
marusko Mon, 2011-11-21 21:40

részletes keresés

Mascarpone alapanyag kisokos

alapanyagok, tejtermék

legfrissebb mascarpone receptek

Olasz túrótorta

Vörösboros-mascarpone-s körtetorta

Mentás csokoládékrém

Négykrémes torta

Malibu muffin

Cappuccino-krém

leírás
Mascarpone

Tejszínes, puha, enyhe ízű, friss sajt. Manapság többnyire tehéntejből, Olaszország egyes déli részein még bivalytej tejszínéből készítik. Magas zsírtartalma miatt sok desszert alapanyaga..........ezt találtam róla

marusko
marusko Mon, 2011-11-21 21:35

mi aza mascarpone ,sajnos még erről nem hallottam? (szlovákia)

cafika
Cafika / cafika Sat, 2012-01-21 10:36

szia Marusko, ha nem kapsz mascarpone-t (nagyobb ùzletekben lehet kapni), akkor helyettesìitheted nàtierkové maslo-val csak legyen natur.
ùdv. Cafika

Samy
Samy / Samy Tue, 2011-11-22 11:14

Kedves Marusko!

A mascarpone egy lágy, zsíros, tejszínes krémsajt. Semmi sajt íz, tömény tejszín. Ha jól látom van nálatok is Lidl, nézd meg ott, a túró körül lakik. Nem olcsó, ellenben sajnos igen finom. :) Én konkrétan függő vagyok, sokféleképpen fel lehet használni, sajttortának, túrós töltelékhez kiváló, próbáld ki. Üdv, Samy

Klariss88
Klariss88 Sun, 2011-11-20 12:13

Szia!
Én most készítem épp a tortareceptedet, de egy olyan problémám van, hogy már több mint másfél órája bennt van a sütőben és egyszerűen nem akar megdermedni a közepe. Ez mindig ilyen vagy csak én basztam el valamit?!

Samy
Samy / Samy Mon, 2011-11-21 16:59

Szia! Hűha, hát őszintén szólva nem tudom, nekem megsült a megadott idő alatt. Mi lett a vége? Üdv, Samy

katiza
katiza Tue, 2011-11-15 17:02

Szia!
Nagyon jol nez ki a tortad :) Szeretnem megsutni a jovoheten egy szulinapra, de az en formam 26 cm-es. Van ertelme novelni az adagot, es ha igen akkor mennyivel ? Koszi elore is :)

Samy
Samy / Samy Fri, 2011-11-18 10:08

Ha jól emlékszem eredetileg ez egy 26-os formához való adag, én csináltam 24esbe. Sztem nem kell növelni, a töltelék elég magas volt nekem. Üdv, Samy

pallkati
pallkati Tue, 2011-11-15 14:25

Szia!

Nekem is nagyon tetszik a recept. A képen az látszik, mintha a lekvár középen csak úgy rá lenne kenve egy réteg túróra. A receptben viszont az szerepel, hogy a túrókrémet össze kell forgani a lekvárral. Így az valószínű rózsaszínű lesz. Jól gondolom?

Samy
Samy / Samy Tue, 2011-11-15 15:03

Szia!

Rózsaszín akkor lenne ha belekevernénk, de csak egy-két laza mozdulattal bele kell forgatni a lekvárt a túróba, és ilyen lesz :). Üdv, Samy

petibetti
petibetti Tue, 2011-11-15 14:12

Üdv. mindenkinek

Nagyon tetszik a recept és szeretném a közel jövőben elkészíteni, így megpróbáltam berakni a receptkönyvembe, de nem sikerült! Más receptel is próbálkoztam, de azokat sem tette be és amikor rámegyek a receptkönyvemre, mindig kiírja, hogy üres! Tudnátok segíteni, hogy mit nem csinálok jól?????? Köszi!!!

bohemelet
bohemelet Tue, 2011-11-22 19:39

A recept képe alatt bal oldalon ott van, hogy receptkönyvbe>>, arra rákatt és beteszi.
Utána meg tudod nézni úgy, hogy a jobb felső sarokban rákatt a receptkönyvedre.

ILDIKO007
ILDIKO007 Tue, 2011-11-15 17:05

Szia Petibetti,
miután bejelentkeztél elvileg semmi akadálya nem lehet, hogy betedd a receptkönyvedbe a recepteket.
Gondolom regisztrálva vagy?!
Szia

Samy
Samy / Samy Tue, 2011-11-15 15:04

Szia!

Ebben sajnos nem tudok segíteni, üzenj az adminnak! Üdv, Samy

540
habtejszín 2.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 22.5 dkg
mandula 5 dkg
cukor 20 dkg
margarin 12.5 dkg
tojás 7 db
mascarpone 25 dkg
tehéntúró 50 dkg
citromlé 1 citromból nyert
étkezési keményítő 2 dkg
eperlekvár 20 dkg
porcukor 1 ek
eper 10 dkg