Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz zöldségleves magyarul

Olasz zöldségleves magyarul
Olasz zöldségleves magyarul
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Teljesen változó, hogy szeretjük-e a levest (úgy általában), vagy egyáltalán nem kívánjuk. Tavasszal szinte nincs olyan hét, hogy legalább egyszer meg ne főznénk. Az elnevezéssel is akadt problémám, mert az elkészítése valamelyest eltér (az Olaszországban is százféle) recepttől, de ez mellékvágány, mert úgy tűnik, a ravioli az "idegen test", ami bekerült a levesbe, így azzal tartozom magyarázattal, ami a következő: kifejezetten nem szeretem (ez sokaknak ismerős kép lehet...), amikor a forró levesben a reszelt sajt elolvad és egy nagy, nyúlós masszává válik. Ezért, ha a sajtot tésztaburokba zárjuk, el is olvad, frissen gyúrt tészta is kerül a levesbe, jól is néz ki, ráadásul egyedi is lesz. Van egy rendkívül egyszerű szerkezetem a ravioli készítéséhez, amit az egyik online vásártéren vettem. Ajánlom neked is.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
  • 1-1 sárgarépa és petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej zellergumó (szárzeller is jó természetesen, de az nálunk kevésbé jellemző)
  • 4 fej gomba
  • pár db zöldhagyma
  • ízlés szerint más zöldségek (pl. burgonya, zöldbab, kelkáposzta...)
  • 1 tk paradicsompüré
  • 1 ek olívaolaj, 1 tk vaj vagy apróra vágott füstölt szalonna
  • só, bors

A tésztához:

  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt
  • fél ek olívaolaj
  • 10 dkg kemény vagy félkemény sajt (parmezán lenne a legjobb, de elég drágán mérik, így a "hagyományos" magyar sajt, a trappista is megfelel)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Leves: A zöldségeket a zöldhagyma kivételével vékony csíkokra (úgy is mondják, hogy zsülienre) vágjuk.
  2. A hagymát megpirítjuk az olaj és vaj keverékén.
  3. Rátesszük a paradicsompürét, és 3 percig együtt pirítjuk.
  4. Következik a zeller, majd kb. 3 perc után a petrezselyem, és újabb 5 perc után a sárgarépa.
  5. Így együtt - kis lángon - pirítjuk tovább. Ha már érezzük a jó erős zöldségillatot, sózzuk, borsozzuk.
  6. Felöntjük 1,2 l vízzel. Forrás után takarékra tesszük, és nagyjából még 10 percig főzzük.
  7. Elzárjuk, beledobjuk a négy részre vágott gombát. Lefedjük, és 10-15 perc múlva - zöldhagymával megszórva -tálaljuk.
  8. Ravioli: A hozzávalókból jó kemény tésztát gyúrunk, és 15 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
  9. Kétfelé vágjuk. Az egyik felét lisztezett deszkán 2 mm-esre kinyújtjuk.
  10. 3 cm távolságban letesszük az egy csipetnyi reszelt sajtokat, és ráborítjuk a tészta szintén 2 mm-esre kinyújtott, másik felét.
  11. A kezünk élével - a halmok között - lenyomkodjuk a tésztát, majd derelyevágóval kivagdaljuk a pici tésztabatyukat. Ha kell, villával lenyomkodjuk a széleit.
  12. Sós vízben kifőzzük (ehhez 2 perc kell). Leszűrjük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és a levesben tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 158
elküldve: 1
receptkönyvben: 96
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

HajduImre

Mióta szakács: 2013.04.08.
10 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves raviolival, sajttal töltött raviolival tálalt zöldségleves, olasz zöldségleves magyarosítva

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Sat, 2017-11-04 00:27

Kedves Imre!
A spenótos nudli recepted a nagy kedvenc, az a garancia, hogy ez is csak jó lehet, ki fogom próbálni, legalább a ravioli készítőm is használatba lesz véve. Talán még a ravioliba is lehetne egy kis spenótot csempészni, akár a sajttal együtt?
Köszönet a receptért!
üdv: Margó

Graham
HajduImre / Graham Sun, 2018-04-22 07:56

Lehetne, igen. :) Én úgy szoktam, hogy kevés vajon sóval, borssal, kevés fokhagymával megpárolom a spenótot, kihűtöm, és összekeverem mascarpone sajttal, vagy ricottával. szilárd állagú legyen, hogy mokkáskanállal jól lehessen adagolni.