Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olaszos brokkolis-karfiolos zöldségköret sütve

Olaszos brokkolis-karfiolos zöldségköret sütve
Olaszos brokkolis-karfiolos zöldségköret sütve
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsételekhez gyakran készítek sült zöldségeket. Sikerül pagodakarfiolt alias romanesco brokkolit vennem, így gondoltam, megsütöm egyben. Nagyon finom, aki még nem evett, bátran próbálja ki.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha kis darabokra szedjük, nem kell előfőzni a zöldségeket. A végén, aki szeretné, gazdagon megszórhatja sajttal is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, és kisebb darabokra szedjük, majd 2-3 percet főzzük sós vízben. Először a kelbimbóval kezdjük, mert az a legkeményebb.
  2. Ezután leszűrjük, majd egy tűzálló üvegtálba pakoljuk a zöldségeket. Meglocsoljuk olívaolajjal, balzsamecettel, majd a fűszerekkel ízesítjük.
  3. Jól keverjük át, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percet.
  4. Ha átsült és megpirult a teteje, már tálalhatjuk is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 138
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karfiol-pagodakarfiol köret, bimbós kel köret, kelbimbó köret, sült zöldségek, olaszos zöldségek

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

103
karfiol 1 kis db
karfiol 1 kis db
kelbimbó 12 db
1 kávéskanál
olívaolaj 3 ek
balzsamecet 2 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint