Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olaszos burger

Olaszos burger
Olaszos burger
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekeimnél beindult a suli utáni gyorsétterembe járás időszaka. Éppen ezért döntöttem úgy, hogy megmutatom nekik, otthon sokkal finomabb szendvicsek készíthetőek, mint amit ezeken a helyeken kapnak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ez az olaszos stílusban elkészített burger egy igazi különlegesség. Bármikor bevethető: uzsonnára, vacsorára, gyerkőcöknek, felnőtteknek egyaránt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kisebb tepsit olívaolajjal kikenünk, és 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
  2. A megmosott csirkemelleket felezzük (összesen 4 részbe vágjuk), sózzuk, borsozzuk, és reszelt parmezán sajtos zsemlemorzsába forgatjuk, majd belefektetjük őket a tepsibe egy-két fürt koktélparadicsom kíséretében, aztán jöhet a fólia, és mehetnek a sütőbe.
  3. Úgy 30 perc múlva vegyük le a fóliát, tegyünk minden husi tetejére egy-egy szelet mozzarellát, és grillezzük aranybarnára.
  4. Közben a cibattákat vágjuk félbe, és egy serpenyőben pirítsuk meg a belsejüket.
  5. Minden cibatta alsó felére tegyünk egy kevés salátát, rá egy bundás csirkemellet, ennek a tetejére egy teáskanálnyi paradicsomos pestot, legvégül pedig a cibatta tetejét. Sült szalmakrumplival tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 644
elküldve: 3
receptkönyvben: 188
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

burger italiano, csirkés-sajtos szendvics

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Sun, 2014-10-05 20:29

Mikor megpillantottam ezt a receptet rögtön megörültem, mert gondoltam milyen jó tréfa lesz a hamburgerimádó, de olasz konyhát nem kedvelő (Svájc olasz kantonjában élve eléggé ráuntunk) családomat megbotránkoztatni ezzel :) Annyit változtattam csak, hogy magam sütöttem hozzá a magvas zsemlét és kis rukolát is tettem hozzá és hát nem sikerült elvennem senki kedvét a gyorskajától: imádták, közölték hogy igazi gourmand étel, és hogy az ötcsillagos szállodákban szolgálnak fel ilyen minőségű szendvicset. Nekem is nagyon ízlett, a vörös pestoval telitalálat az egész, köszönetem küldöm ezért a kiváló receptért.

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2014-10-06 13:36

Fú, micsoda sztori! Nagyon örülök neki, hogy ilyen jól sikerült. A zsömle receptje fent van esetleg valahol, én is magos péksütit szeretnék a héten sütni...összenézném az enyémmel...és ha már ilyen sikere volt nálatok az olaszos burgernek, akkor ajánlom a karibit: http://www.nosalty.hu/recept/karibi-burger-0 nálunk ez ütötte ki a biztosítékot! A legjobb ananászt vettem hozzá és mennyei lett. Üdv, G

527
csirkemell filé 2 db
zsemlemorzsa 10 dkg
parmezán sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mozzarella 10 dkg
pesto 4 teáskanál
hamburger zsemle 4 db
koktélparadicsom 10 dkg
salátalevél 8 közepes db