Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olaszos csirkés ciabatta

Olaszos csirkés ciabatta
Olaszos csirkés ciabatta
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A GoodFood ételfotó pályázatára készítettük, de sajnos nem kerültünk a nyertesek közé. De legalább ettünk egy jót. :)

hozzávalók / 4 adag

A ciabattához

A csirkéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ciabatta-hoz futtassuk fel az élesztőt langyos vízben, majd a liszttel, sóval dagasszuk ragacsos tésztává.
  2. Szobahőmérsékleten hagyjuk kelni 15-18 órán át (igen, tényleg annyi ideig…).
  3. A megkelt tésztát alaposan meglisztezett deszkára öntjük, majd hosszúkásra formázzuk. Belisztezett keverőlapáttal zsemle méretűre szaggatjuk.
  4. A kiszaggatott ciabatta-t óvatosan tegyük át sütőpapírral bélelt, kilisztezett tepsibe. Ameddig ezzel elkészülünk, a sütőt melegítsük elő 180°C-ra, és tegyünk bele egy vízzel teli edényt. Süssük a zsemléket 20 percig.
  5. Amíg a zsemle sül, készítsük elő a húst. A két darab csirkemellet válasszuk ketté, majd vágjuk félbe mindegyeiket, így 8 szelet húst kapunk. Dörzsöljük be az olajjal. A zsemlemorzsát keverjük össze a parmezánnal, és forgassuk meg benne a csirkemell szeleteket. Tegyük ezt is sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 20 perc alatt ropogósra. Ezután tépkedjük a húsok tetejére a mozzarellát, majd tegyük vissza, amíg a sajt megolvad.
  6. A tálaláshoz vágjuk félbe a ciabatta-t, halmozzunk bele salátát, paradicsomot (én meggrilleztem egy kis bazsalikommal), tegyük a tetejére a húst, és kenjük meg a pestoval.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 25 937
elküldve: 5
receptkönyvben: 637
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

AlbiGasztro

Mióta szakács: 2013.04.08.
8 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

csirkés szendvics, ciabatta csirkehússal, csirkehúsos-pestos szendvics

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

handog
handog Mon, 2016-02-29 10:13

Minden másnap sütök ciabattát! Nem szoktam annyi ideig keleszteni! 375 ml vizet meglangyosítok, belemorzsolok 2,5 dkg élesztőt, teszek bele egy ek. cukrot. Kb 10 perc múlva teszek bele 2 ek. olajat, 50 dkg lisztet, 2 teáskanál sót. Összekeverem és vizes konyharuhával lefedem. 2-3 óra alatt gyönyörűen megkel. Lisztezett gyúrólapra borítom, olajos kézzel ellapogatom, kétfelé vágom és jól megtekergetem. Sütőpapírral bélelt formába rakom (2 db, hasonló, mint az őzgerinc, csak szögletes). 20 perc után bekapcsolom a sütőt 230 fokra, amikor bemelegedett, berakom és 30 percre beállítom. Isteni finom!!!!

AlbiGasztro
AlbiGasztro / AlbiGasztro Sat, 2015-01-17 12:45

Kedves norcsikiss!

Ebből az adagból 6-8 db zsömle méretű ciabatta készíthető, vagy akár egészben, kenyérként is megsütheted! :)

681
finomliszt 500 g
friss élesztő 50 g
15 g
víz 470 ml
csirkemell filé 0.5 db
zsemlemorzsa 30 g
mozzarella 100 g
parmezán sajt 30 g
pesto 2 ek
olívaolaj 1 ek