Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olaszos marharagu JUDYTH konyhájából

Olaszos marharagu JUDYTH konyhájából
Olaszos marharagu JUDYTH konyhájából
210 perc / előkészület: 60 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A marhahús kedvelőinek ajánlom! Mi nem szeretjük a marhahúst, de ezt az egyetlen ételt imádjuk, s itt ki is fújt a marhahúsbevitelünk! :) Ez viszont nagyon nyerő nálunk, sokszor készítem.....talán, mert finom! :) - Tudom, rengeteg finom étel készül ebből a húsféléből, de ez van! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A marhahús miatt - főleg - hosszú az elkészítési idő (több idő kell a puhulásához), de megéri, hisz' nagyon finom étek, akár ünnepi alkalmakkor is remek fogás lehet, persze, ha biztosak vagyunk benne, hogy az asztaltársaság minden tagja szereti a marhahúst s ezt az ízesítést! :) 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a paradicsomos szószt készítjük elő. Egy kisebb lábasba kiöntjük a sűrített paradicsomot, beleszórjuk a fűszereket, sót, borsot ízlés szerint, belenyomjuk a fokhagymákat, jó összekeverjük, majd 3 és fél dl vizet öntünk hozzá, összekeverjük, félre tesszük.
  2. A hagymát készítjük elő. A négy vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk, nagyobb darabokra feldaraboljuk - először mindet félbevágjuk, majd a fél hagymákat vastag szeletekre vágjuk, félretesszük. (Nem kell kicsire vagdosni!)
  3. Most jöhet a hús előkészítése. A húst megmossuk, esetleges hártyáitól megtisztítjuk, s úgy daraboljuk fel - szálirányra merőlegesen -, hogy kb. 3-5 mm vastagságú, kb. 3x3 cm-es „lapokra” szeleteljük (ez csak irány, hogy mégis, milyen nagyságúaknak kell lenniük, ettől úgyis lesz kisebb, nagyobb szelet is, hiszen nem lehet pontosan így felszeletelni, még lehet háromszögletű is, ahogyan a hús majd adja magát), egy tálkába rakjuk a szeletkéket, kevés sót szórunk rá, s kezünkkel jól összekeverjük a sóval.
  4. Ezután - egy kicsit magasabb falú, lehetőleg teflon serpenyőben - az olajat felhevítjük, s a hússzeleteket mindkét oldalukon kissé megpirítjuk, kiszedjük egy tálkába, félretesszük - ezt több részletben tudjuk elvégezni, amíg el nem fogynak.
  5. A megmaradt zsiradékra öntjük az előkészített hagymát, enyhén sózzuk, s lefedve üvegesre pároljuk (nem pirítjuk!!!). Ha kész, levesszük a tűzről.
  6. A "részletek" összeállítása: Egy magas falú jénai (fedeles) tálba öntjük az üvegesre párolt hagymát levével együtt, erre rászórjuk egyenletesen a kisült hús szeletkéket, végül ráöntjük a paradicsomos szószt. Nem keverjük össze!!!! Lefedjük, betesszük a sütőbe, s 150 fokon, alsó-felső állásban, lassan 2-2 és fél óráig sütjük. Másfél óra elteltével nézzük meg, mennyire puhult meg a hús, s enyhén kavarjuk meg az egészet. Ha kész, kivesszük, állni hagyjuk lefedve.
  7. A kész ragut spagettire szedve tálaljuk - de előtte még egyszer jól összekeverjük a ragut!
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 791
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
157 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsiben sült ragu, marharagu tepsiben

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

461
marhacomb 50 dkg
napraforgó olaj 6 ek
vöröshagyma 4 nagy db
fokhagyma 7 gerezd
sűrített paradicsom 50 dkg
majoranna 2 teáskanál
bazsalikom 2 teáskanál
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 3.5 dl