Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olaszos marhatekercs chiantival

Olaszos marhatekercs chiantival
Olaszos marhatekercs chiantival
135 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A német marhahústekercs mediterrán változata. Tálaljuk főtt tésztával.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikát megmossuk, kettévágjuk, a magokat kivágjuk, egy alufóliával bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk a 250 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10-15 percig grillezzük. Kivesszük, kevés sóval megszórjuk, letakarjuk, kb. 10-15 percig állni hagyjuk, meghántjuk, csíkokra vágjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A zsályát megmossuk, jól lerázzuk, a leveleket letépkedjük, apróra vágjuk. A krémsajtot simára kavarjuk a zsályával. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A húst megmossuk, szárazra itatjuk. A hús szeleteket munkalapon kinyújtjuk, sózzuk, borsozzuk, bekenjük a krémsajttal. A hússzeletekre elosztjuk a sonkát, az egyik keskenyebb részre helyezzük a paprikát, majd a hússzeleteket innen kezdve szorosan feltekerjük. Konyhacérnával megkötözzük.
  4. A sárgarépát, zellert és a kétféle hagymát megtisztítjuk, mossuk, kockákra vágjuk.
  5. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a tekercseket kb. 10 perc alatt körben megpirítjuk, kivesszük. A sárgarépát, zellert és a kétféle hagymát a visszamaradt zsiradékban kb. 3 percig pirítjuk, majd hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, és további 2 percig pirítjuk.
  6. Felöntjük a darabos paradicsommal és a borral. Felfőzzük, sóval, borssal ízesítjük, a tekercseket visszahelyezzük, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 90 percig főzzük.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 238
elküldve: 3
receptkönyvben: 49
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

német marhahústekercs mediterrán változata, mediterrán marhahústekercs, marhatekercs chiantival

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

522
krémsajt 140 g
zsálya 3 db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
marhahús 700 g
pármai sonka 60 g
sárgarépa 2 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
sűrített paradicsom 1 ek
vörösbor 350 ml
konzerv paradicsom 350 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
szegfűbors 1 g