Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olaszos meleg mártogató

Olaszos meleg mártogató
Olaszos meleg mártogató
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis változzatosságra vágyva ezt a mártogatót készítettem saláta helyett a rántott csirkemell-csíkokhoz, a vendégeim nagy
megelégedésére. "Frank Júlia" receptje alapján.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Frissen sült zöldségekhez és bundázott húsokhoz való.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk.
  2. A császárszalonnát egész apróra kockázzuk, és kisütjük a zsírját.
  3. A kisült zsíron üvegesre pároljuk a hagymákat.
  4. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és néhány percig tovább pároljuk.
  5. Rászórjuk a fűszereket, és felöntjük 3 dl vízzel.
  6. Beletesszük a húsleves-kockát, és fedő alatt 8 percig forraljuk.
  7. Közben fél dl vízzel simára keverjük a keményítőt, és folyamatos keverés mellet behabarjuk a paradicsomos levet.
  8. Végül beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a reszelt sajtot, addig keverjük, míg a sajt elolvad.

  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 493
elküldve: 12
receptkönyvben: 429
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

paradicsomos-szalonnás mártogatós, fűszeres-paradicsomszósz húsokhoz és salátákhoz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

189
császárszalonna 10 dkg
sűrített paradicsom 5 dkg
sajt 5 dkg
vöröshagyma 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
bazsalikom 1 tk
kakukkfű 1 tk
fekete bors 1 kk
leveskocka 1 db
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
petrezselyem 1 csokor
víz 3.5 dl