Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olaszos paradicsomos-tonhalas tészta

Olaszos paradicsomos-tonhalas tészta
Olaszos paradicsomos-tonhalas tészta
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt készítettem ma ebédre. Tudom, hogy az olaszok nem tesznek a halas tésztákra sajtot, de mi így szeretjük. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 131 kalória van.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.
  2. A tonhalak olívaolaját leszűrjük egy tálkába.
  3. Egy nagyobb lábosba teszünk a tonhalról leszűrt olajból kb. 6 dkg-ot (de aki gondolja, az beleöntheti az egészet). A olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd belereszelünk 2 db fokhagyma gerezdet. Kb. 1 percig kevergetjük, majd hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot. Összekeverjük, belereszeljük a másik két fokhagyma gerezdet, enyhén sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a cukrot. Fedő alatt kis lángon kb. 20-25 percig főzzük, időnként megkeverve.
  4. Ekkor felteszünk enyhén sós vizet a tésztának, és ha felforrt, beletesszük a tésztát. Megfőzzük a tésztát.
  5. Közben egy maréknyi bazsalikomot leöblítünk, és felaprítunk. Ha sajttal esszük a tésztát, akkor lereszeljük a sajtot. A tonhalat villával kicsit megtörjük.
  6. Ha már majdnem jó a tészta, akkor a paradicsommártásba belekeverjük a bazsalikomot, és lehúzzuk a tűzről. Hozzákeverjük a tonhalat, és összekeverjük.
  7. A tésztát leszűrjük, de nem öblítjük le, és a paradicsomos-tonhalas mártással összeforgatjuk.
  8. Melegen tálaljuk, és aki akarja, megszórja parmezánnal vagy hasonló kemény sajttal.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 54 610
elküldve: 5
receptkönyvben: 80
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tonhalas paradicsomos tészta, tonhalas tészta sajttal, tonhalas-paradicsomos fusilli

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

catgirl
catgirl Thu, 2017-09-14 03:39

Elkészítettem és nagyon finom lett:) Annyit változtattam, hogy mielőtt elzártam volna a gázt, még belekevertem összevágott friss petrezselyemzöldet és koriandert. Köszi szépen a receptet, nálam tuti rendszeresen előforduló étel lesz :)

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Thu, 2017-09-14 14:34

Nagyon örülök, hogy ízlett a receptemből elkészített étel. A friss fűszer biztos, hogy még dobott az ételen. További jó sütést, és főzést kívánok! Kellemes délutánt kívánok: Kinga

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sat, 2015-10-03 13:10

Köszönöm szépen Indira! Örülök, hogy tetszett, és ízlett a receptemből készített ebéd! Egészségedre kívánom! Üdvözlettel: Kinga

521
fusilli tészta 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
tonhalkonzerv 32 dkg
passzírozott paradicsom 68 dkg
bazsalikom 1 marék
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
parmezán sajt 10 dkg