Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olaszos zabpizza csirkemellel

Olaszos zabpizza csirkemellel
Olaszos zabpizza csirkemellel
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem bolognai pizzát rendelt, és úgy megkívántam... csak az tocsogott a zsírban, és én éppen ezért elkészítettem az egészséges változatát.. valami fenséges ez a recept. :-)

hozzávalók / 2 adag

Zabpizza alap

Feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

Zabpizza alap

  1. A nagyszemű zabpelyhet aprító gépben ledaráljuk, vagy egyszerűen zabpehelylisztet vagy zablisztet használunk, és kimérjük a 120 grammot a kelesztő tálba. Hozzáadjuk a sikért, az élesztőt, a sót, az olajat, majd beleöntjük a langyos vizet. Kézzel összegyurmázzuk, és 20-25 percre meleg helyre tesszük.
  2. Amint letelt az idő, egy sütőpapírt olajspriccelővel lekenünk, rátesszük a tésztát, majd pizzaformát nyújtunk rajta. Előmelegített sütőben 15-20 percet elősütjük.

Feltét

  1. Amíg sül a pizza, addig az apróra vágott vöröshagymát pici olívaolajon megfonnyasztjuk, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá olasz fűszerkeveréket. Hozzáadjuk a ledarált csirkemellet, fehéredésig pirítjuk, majd egy nagyon pici vízzel felöntjük. Addig sütjük, amíg a víz elpárolog.
  2. A paradicsomokat lehámozzuk, beledobjuk az aprítógépbe, hozzáadunk pár friss bazsalikomlevelet, pici sót és xilitet. Összeturmixoljuk, de csak annyira, hogy darabos maradjon még. Beletesszük egy szűrőbe, a felesleges levet leszűrjük, hogy ne áztassa el a pizzát.
  3. Összekeverjük a paradicsomos egyveleget az elkészült darálthússal. A zabpizza alapot bekenjünk sűrített paradicsommal, eloszlatjuk rajta a paradicsomos húst, teszünk rá pár paradicsomkarikát, chilit és bazsalikomleveleket. Betesszük a sütőbe, sütjük még 10 percet, majd a reszelt sajtot is rátesszük, és továbbsütjük addig, amíg el nem éri a sajt a kívánt színt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 393
elküldve: 2
receptkönyvben: 100
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pizza
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

olaszos ízvilágú zabpizza darált csirkemellel, bolognai reform pizza

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kodia1
Kodia1 Mon, 2016-08-29 19:05

A zabpizza alaptészta ISTENI FINOM! A feltét nálunk más volt. A férjem is oda volt érte, ami nagy szó :-) Könnyű kezelni a tésztát, ropogósra megsül. Köszönöm, hogy megosztottad a receptet!

Üdv: Klaudia

PeZsuRi
PeZsuRi / PeZsuRi Tue, 2016-08-30 04:30

Köszönöm! Jó, hogy írtál, mert nem tudtam eddig, hogy mit csináljak ebédre... már tudom! Szép napot!

556
zabpehely 120 g
sikér 50 g
instant élesztő 1.5 kávéskanál
1 kávéskanál
olívaolaj 1 ek
víz 130 ml
vöröshagyma 1 kis db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olasz fűszerkeverék 0 ízlés szerint
csirkemell filé 0.5 db
paradicsom 2 közepes db
bazsalikom 1 marék
xilit 3 g
sűrített paradicsom 3 ek
chili 1 db
mozzarella 50 g