Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olcsó húsból finom steak

Olcsó húsból finom steak
Olcsó húsból finom steak
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Japánban nagyon szeretik a steaket, sokféle húst is lehet hozzá kapni. Egy gond van vele, hogy méregdrága. Én a legolcsóbbat veszem, még így is ez a szelet hús 3000 Ft körül van. Viszont ebből is lehet finom omlós steaket készíteni, csak tudni kell hogyan. :-)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Mindenkinek, aki szereti a finom steaket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is a jégcsapretket lereszeljük annyira, hogy pépes legyen. Ezután a lereszelt retket egy lapos üvegtálba vagy tepsibe tegyük, akkorába, hogy majd a hússzelet is beleférjen.
  2. Ebbe áztassuk bele a húst előző nap, vagy néhány órára. Ne felejtsük el megfordítani.
  3. Ezután vegyük ki a hússzeletet, konyhai törlőpapírral itassuk fel a felesleges folyadékot róla.
  4. Sózzuk, borsozzuk, vékonyan kenjük be a reszelt gyömbérrel és fokhagymával.
  5. Ezután hagyományosan süssük meg némi olívaolajon.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 33 188
elküldve: 1
receptkönyvben: 66
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyha: japán
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

marha steak, porhanyós steak, omlós steak

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Muscat
Muscat Tue, 2015-09-01 17:37

Még egy kérdés: mit jelent ez esetben az 5. pont, hogy süssük hagyományosan?

Nihonka
Nihonka / Nihonka Wed, 2015-09-02 12:08

Ez azt jelenti, hogy a steak húst általában rövid ideig, nagy lángon sütik, hogy a hús puha maradjon. Ha sokáig sütöd, akkor a víz kisül belőle és "cipőtalp" jelegű lesz. Általában akkor jó, ha belül rózsaszín, de én inkább a "welldone"(jól átsült) verziót szeretem:-) Remélem segíthettem, jó sütögetést kívánok!

Muscat
Muscat Thu, 2015-08-27 17:05

Szerinted működik ez az eljárás Mo-i tejmarhák húsával, vagy csak érlelt marhahússal?

Nihonka
Nihonka / Nihonka Fri, 2015-08-28 14:28

Ezt a módszert egy sztárséf mutatta be a jp. tv-ben, hogy az olcsó húsból hogyan lehet finomat készíteni. A retek leve porhanyóssá teszi a húst, szerintem rosszabb nem lesz, úgyhogy véleményem szerint mindenképpen érdemes kipróbálni. Csirkehúst pedig joghurtba ajánlották áztatni, kipróbáltam, tényleg működik! Sok sikert!

márti1218
márti1218 / márti1218 Sat, 2018-02-24 11:01

A csirkét már én is készítettem joghurtos pácban áztatva és nagyon jó szaftos maradt a végeredmény.Ezt is kipróbálom,köszi a tippet.

Nihonka
Nihonka / Nihonka Fri, 2018-03-09 09:11

Kedves Márti!

Remélem elégedett leszel a végeredménnyel. Köszönöm, hogy kipróbálod.
Nihonka

251
marhahús 30 dkg
jégcsapretek 50 g
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
gyömbér 1 kk
fokhagymakrém 1 kávéskanál
olívaolaj 1 ek