Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olcsó orosz krémtorta Chiaba konyhájából

Olcsó orosz krémtorta Chiaba konyhájából
Olcsó orosz krémtorta Chiaba konyhájából
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Háziasszonyok szégyene, de sosem sikerültek a piskótáim. Mindig összeesett, nem úgy nézett ki, ahogy szerettem volna. De mióta úgy sütöm, egyszer sem rontottam el, tökéletes, könnyű piskótákat sütök. Ezért írtam most le ilyen részletesen a piskóta elkészítését.

Először édesapám születésnapjára sütöttem ilyen tortát. Bár nem nagyon szokása megdicsérni az ételeket, azért a reakcióiból lehet rá következtetni, hogy ízlik-e neki, amit éppen eszik. Azért ebből a tortából csak úgy ette a szeleteket, és tett rá néha utalást, hogy süthetnék még, úgyhogy karácsonykor is ez került az asztalra.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

A tortalapot érdemes előző este megsütni.

Van többféle habpor. Én olyan használtam, amihez 1,5dl tej kell, és nem kell cukor, de van olyan változat is, amihez 2dl tej kell, és esetleg cukor is.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése:

  1. A tojások sárgáját és a cukrot habosra verjük.
  2. A tojások fehérjét is habbá verjük, majd beleforgatjuk a felvert tojássárgáját is.
  3. Apránként beledolgozzuk a lisztet is.
  4. 22 cm-es tortaformába sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát, és 180°C-on kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
  5. Ha kivettük a sütőből, sütőpapírra borítjuk, azon hagyjuk teljesen kihűlni. (Nem kell kivenni a formából)

Krém elkészítése:

  1. 4 dl tejből, a cukorból és a pudingporból a szokásos módon pudingot főzünk, majd hűlni hagyjuk.
  2. A 3 dl tejbe belekeverjük a rumaromát, a 2 csomag habport, majd kemény habbá verjük.
  3. Ha a puding kihűlt, hozzákeverjük a habot is.

Összeállítás:

  1. A tortalapot 3 részre vágjuk, majd egy lapot visszateszünk a tortaformába.
  2. A krém felét egyenletesen elterítjük a tortalapon.
  3. Megszórjuk rumba áztatott mazsolával.
  4. Most megint egy tortalap következik, majd krém (egy keveset félreteszünk belőle), mazsola és az utolsó tortalap.
  5. A maradék krémet a torta tetején elkenjük.
  6. Hűtőbe tesszük 2-3 órára, hogy összeálljon.

Díszítés:

  1. Kivesszük a tortát a formából.
  2. A tejet és a habport kemény habbá verjük.
  3. A torta oldalát és tetejét is bevonjuk a habbal.
  4. Narancs karikákkal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 727
elküldve: 7
receptkönyvben: 97
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Chiaba

Mióta szakács: 2011.10.26.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

habporos orosz krémtorta, egyszerű orosz krémtorta, pudingos krémtorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

392
tojás 6 db
finomliszt 12 dkg
cukor 12 dkg
tej 7 dl
tejszínízű pudingpor 1 csomag
tejszínhab por 90 g
cukor 4 ek
rumaroma 10 ml
mazsola 2 marék
rum 0.5 dl
tej 1.5 dl
tejszínhab por 45 g
narancs 1 db