Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oldalas sörös pácban sütőben sütve

Oldalas sörös pácban sütőben sütve
Oldalas sörös pácban sütőben sütve
120 perc / előkészület: 10 perc sütés: 110 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én őszintén megvallom, sokáig nem készítettem disznóhúst. Nem sütöttem, nem főztem. Kb. másfél évvel ezelőtt próbálkoztam először, mert a párom kedvenc étele. A próbálkozásaim során sokféle recepttel találkoztam, és mára már jó érzékkel rendelkezem ezen húsok fűszerezésével kapcsolatban. Páromtól sok bókot kapok a mennyei sütőben készült oldalasomért...

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vegyünk elő egy fedeles sütőtálat vagy cserépedényt. Az olajat, sört, fűszereket szórjuk a tálba. A hagymát negyedeljük, a fokhagymát feldaraboljuk, és az edénybe helyezzük.
  2. Az oldalast darabjaira vágjuk, és beletesszük az edénybe.
  3. Alacsony hőfokon sütjük fedővel körülbelül 1,5 órán át. Ezután kivesszük, és a levének a 3/4-ét leöntve betesszük a sütőbe magas hőfokra állítva (olajjal picit meglocsolva), amíg meg nem pirul.
  4. Az oldalas mellé félbevágott, főzött burgonyát tálaltam egy kis mexikói mixszel díszítve.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 440
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kittarancs

Mióta szakács: 2016.04.08.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült oldalas

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kittarancs
Kittarancs / Kittarancs Thu, 2016-04-14 19:28

Köszönöm szépen a tanácsod. Tudtam eddig is ezt a verziót, csak épp nem volt itthon zsír, így olajjal dolgoztam és ekkor mértem le kb. mennyit használok miből.

Csokoládé és rúzs
Csokoládé és rúzs / Csokoládé és rúzs Wed, 2016-04-13 09:15

Kedves Kittarancs!

Ki fogom próbálni, mert a malac husi is isteniii sörrel készítve :)
Egyébként az alapanyagok kb stimmelnek, az oldalast mindig így sütöm annyi különbséggel (a sörön kívül) hogy zsírral olaj helyett. Sokkal jobb ízt ad neki és nem nehezíti el, ajánlom hogy próbáld ki legközelebb ;)

968
sertésoldalas 1 kg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 6 gerezd
napraforgó olaj 1 dl
sör 3 dl
4 teáskanál
bors 2 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
rozmaring 1 teáskanál