Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olga almás

Olga almás
Olga almás
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szülinapokat krémes süteménnyel a legjobb ünnepelni, főleg, ha az ünnepelt is édesszájú.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpucoljuk az almát, és 1 cm-es vastagságra lekarikázzuk. Ezt egy alufóliával kibélelt tepsinek az aljába helyezzük egymás mellé. (Az alufólia nyugodtan  kilóghat a tepsiből, és úgy könnyebb lesz kivenni!)
  2. Kikeverjük a tojássárgákat a porcukorral és a vízzel. Hozzáadjuk a sütőport, majd a lisztet, és csomómentesre keverjük. Majd a tojások kemény habját is hozzáadjuk. Óvatosan keverjük, hogy ne törjön össze a hab.
  3. A tészta felét ráöntjük az almára. A második felébe belekeverjük a kakaót, és ezt is ráöntjük.
  4. Amikor kisült, kiborítjuk a tepsiből, hogy az alma kerüljön felülre.
  5. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük. A tejből és a pudingból krémet főzünk. Ha kihűlt, összekeverjük a vajkrémmel, és a tészta almás felére kenjük.
  6. A habhoz a tejszínhabporból és a tejből habot keverünk, és ezt rákenjük a krémre.
  7. Minimun egy órára hideg helyre rakjuk, hogy dermedjen össze.
  8. Tálaláskor felszeljük kockákra, és karamellt pirítunk a tetejére. 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x20x8 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 44 186
elküldve: 2
receptkönyvben: 484
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Grosseb

Mióta szakács: 2010.01.25.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

habos-pudingkrémes-almaréteges sütemény

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

chokolate
chokolate Fri, 2012-10-26 22:28

Sziasztok!
Elkészítettem,nagyon finom süti.Tejszínhab helyett nálunk "Szabolcsban" csokoládémázzal vonják be.Régi hozzászólásokhoz fűzném hogy valami szóljon a Hulala mellett is.Laktózérzékeny vagyok sajnos,és ha valami habos sütikét szeretnék csinálni akkor bizony nekem be kell érnem ezzel.Laktózmentes tejből készítettem a pudingot is de sajnos tejszínből nem olyan egyszerű találni,nem beszélve az áráról.Aki hasonló cipőben jár az bátran használja,aki nem az pedig örüljön hogy tejszínből készítheti el.Fiiiiiincsiiiiiiii lett!!!Nyami...köszi a receptet! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-02-03 12:34

egyik kedvenc oldalam most keszulok elkesziteni eszt a sutit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-11-04 19:04

Szia B.!!
Na én is megcsináltam, és marha jóóó lett! Igaz nem mertem rárakni az összes almát mert nagyon soknak tűnt. Talán nagyobb tepsibe kellett volna... :) Köszi! Minden jót!

Grosseb
Grosseb / Grosseb Thu, 2010-10-21 13:21

Igen. Használhatsz sütőpapírt is. Az alma levét fogja fel mert könnyen megég, karamellizálódik.

Dorka-Linda
Dorka-Linda Thu, 2010-10-21 09:57

Szia Grosseb.Sütőpapírral is meg lehet csinálni,vagy mindenképpen alufólia kell alá?Előre is köszi a válaszod.:)Üdv:Timi

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Mon, 2010-09-06 12:17

:o)
Bocsika tényleg eddig nem jutottam....de a lényeget már el is mondtad...
"Én a helyedben nem is gondolkoznék azon, hogy tejszín helyett használjam."

Köszönöm szépen!

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-09-06 13:02

Csibe! Nagyon szuper vagy, ez a beszéd!
A tejszín, az tejszín.
Büszke vagyok rád, hogy nem dőlsz be annak, hogy milyen egyszerű használni a Hulalát! :-D
Az egészséged fontosabb. Nagyon örülök.
Eszter

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Mon, 2010-09-06 12:03

Kedves Gargoyle!

Köszönöm az infót, viszont ha jól olvasom akkor akkor ennek a felhasználása fele tejszín és fele hulala. Legalábbis ezt írta ott amit küldtél. Viszont a receptek egyikében sem olvastam hogy ezt bárki keverné bármivel!

Ezek szerint ezt magában simán lehet használni? És általában a tejszín helyett??!!
Cukor tényleg nem kell bele?!
És mondjuk habfixáló ha sima habot szeretnél készíteni? Az ugye a tejszínhez általában kell, hogy ne essen össze ha a süti tetejére mint díszítést használjuk.

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-09-06 12:11

Szia Csibe!
Mondtam, hogy görgesd lejjebb, egészen az aljára, ott találsz kommenteket, az egyik pont az enyém, amiben elolvashatod, mi minden van benne. Érdemes.
NAgyjából itt a lényeg.
Összetétele: víz, hidrogénezett növényi zsírok (transzzsírok), cukor, nátrium-kazeinát, só, stabilizátorok, E240ii, E463, emulgeálószerek: E472e, E322, E472b, aromák, színezék: E160e, dinitrogén-oxid. Tejet nem tartalmaz.
Ennyi cucc mellett, tejtartalom nélkül, nem is csoda, hogy még abfixáló nélkül is megáll egyhelyben.
Magában is lehet használni, az, hogy tejszín helyett, az mindenkinek szíve joga, én nagyon utálom.
cukor azért nem kell bele, mert tele van nyomva édesítővel gyárilag.
Én a helyedben nem is gondolkoznék azon, hogy tejszín helyett használjam.
Eszter

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Mon, 2010-09-06 10:12

Valaki árulja el nekem hogy mi a különbség a hulala és a tejszín között?!
Én úgy tudtam ugyan az, csak a hulala az hulala és nem pl parmalat vagy milli....

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-09-06 10:22

Szia csibe!
A Hulala nem tejszín.
Itt megtalálod a bővebb leírását, illetve a kommenteknél elolvashatod, mi minden is van benne - mert tej például nincs. :-D
http://www.nosalty.hu/hulala_alapanyag_7011
Egyébként növényi eredetű, vagyis olyan, mint vaj helyett a margarin.
Eszter

rajnakriszti
rajnakriszti Tue, 2010-06-22 16:45

Sziasztok!
Hát megcsináltam....a párom mondta,hogy hétvégén ő nem tudja,de valamilyen pudingos,habos,valamit enne.Mivel odáig van egyébként az almás sütikért,ugyan mit is válszthattam volna??Almás,habos,pudingosat.
De ez valami hihetetlen finom,elég nagy tepsivel csináltam annyi különbséggel,hogy nem tejszínhabot tettem a tetejére hanem hulalát és még aznap elfogyott.Köszönöm a receptet,biztos többször megcsinálom.Mindenkinek csak ajánlani tudom!!

Grosseb
Grosseb / Grosseb Tue, 2010-02-09 21:31

Szia neni!
Örülök hogy tetszik a recept. Nálunk sem tartott sokáig, hogy elfogyjon!
Sok sikert hozzá!

neni
neni Tue, 2010-02-09 15:13

Szia Grosseb!
Ez az almás kinézetre nagyon mutatós és a receptet elolvasva nagyon finom is lehet.
Betettem a saját receptkönyvembe. Hétvégén fogom megcsinálni. Majd beszámolók róla, hogy milyen lett.

Grosseb
Grosseb / Grosseb Tue, 2010-02-09 10:23

Sziasztok!
Én vagyok a recept beküldője.
Igen igaza van anyócácska-nak, merőkanálon kell megcsinálni.
De ha lehet kromozott merőkanál legyen, mert ha zománcozott akkor soha nem fogod egyben leszedni.
Egyszerűbb megoldásais van, mint hogy a vajat pazaroljuk. Egy tálba engedsz vizet és kevés olajat adsz hozzá, abban megmártod a merőkanalat és már csurgathatod is rá a karamellt. Ja és a karamellt akkor érdemes amikor már a fözőkanálról lassan csurog le, így nagyon szép kis kosarakat tudsz csinálni.
Remélem tudtam hasznos tanácsot adni.XD

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-02-09 09:47

Oké, engem az a "karamellketrec" is nagyon érdekel a süti mellett. :-)
Hogy csináltad? Valamit formának használtál, rácsurgattad és levetted róla?
Légysziiii, mondd el... :-D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-02-09 09:55

Szerintem már ki is találtad:))pl: nagy merőkanalat felfordítasz egy kicsit bekened vajjal és erre csorgatod az égetett cukrot majd amikor megszilárdul egyszerűen leemeled róla.:))

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-02-09 09:58

Majdnem megvolt! :-) De jó tudni, hogy elötte be kell kenni vajjal.
Köszönöm szépen!
Eszter
u.i: az elözö recepted is szuper, csak így tovább!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-02-09 10:03

Nem én vagyok a recept feltevője . Én csak bátorkodtam válaszolni a kérdésedre:))

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-02-09 10:05

Annyi baj legyen! Ìgy is köszönöm! :-)
Reméljük, majd a recept írója is olvassa.

592
alma 1 kg
tojás 8 db
porcukor 18 dkg
víz 3 ek
finomliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
vaj 25 dkg
porcukor 18 dkg
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
tejszínhab por 90 g
tej 3 dl