Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olívabogyós-gombás spagetti

Olívabogyós-gombás spagetti
Olívabogyós-gombás spagetti
23 perc / előkészület: 15 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer főzött nekem egy olasz fiú. Egy pillanat alatt szinte a semmiből varázsolt elém egy tál spagettit (mi mást) :), friss olívabogyóval, paradicsommal. Ezt próbáltam itthon leutánozni. Igaz, nem pont olyan lett, de nagyon finom. (Egyébként az enyémben még manduladarabok is voltak, mert azzal volt töltve a zöld bogyó, isteni volt!) :)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk.
  2. Ráöntjük a paradicsomlevet, hozzáadjuk a cukrot. Kis kevergetés után a felszeletelt gombát is hozzáöntjük.
  3. Fűszerezzük sóval, oregánóval, bazsalikommal. Hozzákeverjük a feldarabolt paradicsomot és a szintén felszeletelt olívabogyókat.
  4. Kevergetés mellett kb. 5 percig főzzük, majd fedő alatt hagyjuk még összefőni egy 1-2 percig.
  5. Kifőzünk mellé egy kis csomag spagetti tésztát, majd sajttal megszórva találjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 242
elküldve: 1
receptkönyvben: 51
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Az ördög szakácsnője

Mióta szakács: 2012.04.01.
36 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos spagetti, gombás-olívás tésztaszósz, spagetti hús nélkül

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

459
gomba 350 g
paradicsom 2 nagy db
paradicsomlé 2.5 dl
zöld olajbogyó 8 db
fekete olajbogyó 8 db
1 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
oregánó 2 teáskanál
bazsalikom 2 teáskanál
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis db
spagetti tészta 250 g
trappista sajt 10 g