Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olívabogyós kecskesajt

Olívabogyós kecskesajt
Olívabogyós kecskesajt
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fokhagymából egyszerre többet is szoktam készíteni, nagyon finom hús mellé, hűtőben sokáig eláll. A sajt is annál jobb, minél tovább áll, és beveszi a fűszeres olaj ízét.

hozzávalók / 4 adag

A fokhagymához

A sajthoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fokhagyma gerezdeket kevés ecetes, olajos, cukros, sós vízben pár percig főzzük, lehűtjük.
  2. Sajtot kockákra vágjuk.
  3. Sajtot, fűszereket, olívát, fokhagymát rétegesen befőttes üvegbe rakjuk, és gazdagon meglocsoljuk olívaolajjal, jól összerázzuk, gyakran megforgatjuk, hogy mindenhol érjék a sajtot a fűszerek és az olaj.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 968
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi gasztroajándék, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

feta sajt olívaolajjal, fűszeres sajt, kecskesajt olívaolajjal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-02-24 14:31

Szia Helga! Az ecetes fokhagyma nagyon erdekelne. Miutan megfozted a fokhagymat, a leveben kell hagyni es ugy taroljuk a hutoben? Ez nagyon finom lehet! Koszi, Veronika

mira1
Helga1 / mira1 Sun, 2013-02-24 16:56

Szia Veronika! Egy kis üvegbe szoktam tenni a megtisztított fokhagymát, majd vizet öntök rá, így tudom, hogy mennyi kell. Utána teszem rá az ecetet, olajat, sót, cukrot. Felforralom a lét, majd bele a fokhagymát. Csak 1-2 percig kell forralni utána visszatöltöm a lével együtt az üvegbe. Lehűtve hűtőben sokáig eláll. Üdv: Helga

538
ecet 1 ek
napraforgó olaj 0.5 teáskanál
cukor 2 dkg
0 ízlés szerint
víz 4 dl
fokhagyma 20 gerezd
kecskesajt 30 dkg
fekete olajbogyó 20 db
zöld olajbogyó 20 db
olívaolaj 1 dl
rozmaring 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint