Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olívaolajos-mogyorós keksz

Olívaolajos-mogyorós keksz
Olívaolajos-mogyorós keksz
38 perc / előkészület: 20 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom az olívaolajat mindenféle formában: magában, salátán vinaigrette-ként, zamatos paradicsomra permetezve stb., és ebben a tortában. Ismét egy újabb szokatlan megjelenése következik az olívaolajnak: ezúttal kekszformát öltött- egy Stahl recept nyomán.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Az eredeti recept fele ennyi lisztet (10 dkg-ot) ír, nekem a duplája kellett ahhoz, hogy összeálljon, és jól formázható tésztát kapjak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajat a cukorral és a narancs levével alaposan kikeverjük.
  2. A mogyorót szárazon felhevített serpenyőben megpirítjuk, így könnyedén le tudjuk dörzsölni a héját. Ezután finomra daráljuk.
  3. Hozzáadjuk az olívaolajhoz a lisztet, fahéjat és az őrölt mogyorót. Tésztává gyúrjuk.
  4. Diónyi golyókat formálunk a masszából, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és tenyerünkkel szétlapítjuk mindegyiket.
  5. Előmelegített sütőbe dugjuk és kb. 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 230
elküldve: 3
receptkönyvben: 121
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

görög olívaolajos keksz, mogyorós-olívaolajos keksz, mogyorós keksz olívaolajjal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ritka
ritka Mon, 2015-02-16 13:25

Fél adagot a recept alapján készítettem, működő képes és jó lett. Kicsi volt a narancsom, így több kellett bele. A színe nem lett ilyen, viszont finom. A másik fél adagot átírtam: kevés nyírfacukor, liszt helyett pedig zabot, len és szezámmagot daráltam és tettem bele. Klassz omlós lett. Másféle magokkal is elkészítem majd ;-)
köszönöm :)

Lulu86
Turmix / Lulu86 Thu, 2011-11-17 14:17

Kipróbáltam, kicsit aggasztott, hogy mi fogja össze, de nem esett szét:) Kicsit változtattam rajta (zabpehelyből készítettem, mézzel és xillittel), de nekem sajna nem lett ilyen szép sárga.

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2011-06-18 08:38

Én is próbálkoztam egy Stahl keksszel. Egyszer. A végén egy teljesen új arányokkal bíró recept lett belőle, mert használhatatlan volt az eredeti tészta... :-p

Zich
Zich Tue, 2011-11-29 12:59

Nem tudom, mit várunk még S-tól (= a nő, aki botmixerrel "gyúrja" a pizzatésztát)? :-] Az arányai nemcsak a kekszek esetében .... khm elmértek :-]

308
olívaolaj 65 ml
nádcukor 50 g
narancslé 1 narancsból nyert
finomliszt 20 dkg
törökmogyoró 5 dkg
fahéj 1 kk