Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olívás-aszaltparadicsomos-vekni

Olívás-aszaltparadicsomos-vekni
Olívás-aszaltparadicsomos-vekni
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer-egyszer igazán megéri korán kelni hétvégén, pláne, ha ilyen finom és illatos kenyeret készíthetünk reggelire, amit az egész család imádni fog!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy nagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a sót, és összekeverjük.
  2. A liszthalom közepébe kanállal mélyedést ásunk, és beleöntjük a vizet. Rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, majd hagyjuk, hogy felfusson.
  3. A tésztához öntjük az olívaolajat, és kicsit elkeverjük. Hozzáadjuk a kétféle, feldarabolt olajbogyót és a csíkokra vágott aszalt paradicsomot.
  4. Kézzel jól összegyúrjuk, a tetejét meglisztezzük, majd konyharuhával lefedve egy órát kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát belisztezett deszkán átgyúrjuk, és veknit formázunk belőle. Konyharuhával lefedve újabb 10-15 percet kelesztjük.
  6. 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép ropogósra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 7 616
elküldve: 4
receptkönyvben: 76
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1175 recept

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

olajbogyós kenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Thu, 2020-05-14 15:16

Szuper recept. Én 300 gramm fogyókúrás liszt és 200 gramm sima liszt felhasználásával készítettem el, és nagyon finom lett!

349
finomliszt 500 g
1 ek
víz 3 dl
friss élesztő 20 g
cukor 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek
fekete olajbogyó 10 db
zöld olajbogyó 10 db
szárított paradicsom 4 db