Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olívás ciabatta Lbara konyhájából

Olívás ciabatta Lbara konyhájából
Olívás ciabatta Lbara konyhájából
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olasz válasz a francia baguette-re. Lehet variálni különféle fűszerekkel, zöldségekkel, de a sima is nagyon finom.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A "kovásszal" kezdünk. Egy tálban összekeverünk 150 g lisztet az instant élesztővel és 1,2 dl langyos vízzel. Ezt meleg helyen legalább 2 órát kelesztjük.
  2. Egy dagasztó tálba öntjük a maradék lisztet, hozzáadjuk a "kovászt", 2 ek olajat, a sót, és a 2,3 dl langyos vizet. Jól kidagasztjuk, kissé ragacsos tésztát kapunk. Letakarva legalább 2 órát pihentetjük.
  3. A megkelt tésztánkat alaposan belisztezett munkalapra öntjük, erőteljesen átgyúrjuk, visszatesszük pihenni, ezt a műveletet kb. fél óra múlva megismételjük, gyúrjuk, pihentetjük. Újabb fél óra múlva megint átgyúrjuk, tésztánk ekkor már annyi lisztet vett fel, hogy ruganyos, jól formálható állagúvá vált.
  4. A sütő aljába egy tűzálló tálba vizet teszünk, a sütőt felmelegítjük 250 fokra. Tésztánkat ketté vesszük, beledolgozzuk a durvára vágott olajbogyót, hosszúkás alakúra formázzuk, megcsavarjuk háromszor és réteslisztbe hempergetjük. Vékonyan kiolajozott tepsibe helyezzük őket. A sütőajtót óvatosan nyissuk, mert a forró gőz megégetheti az arcunkat!
  5. 10 percig 250 fokon, majd további 25 percig 220 fokon sütjük a papucskáinkat. Türelmetlenül megvárjuk, hogy kissé kihűljenek, majd felfaljuk őket.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 779
elküldve: 2
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lbara

Mióta szakács: 2011.10.26.
11 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

kenyér olívabogyóval, rusztikus olasz kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

974
finomliszt 450 g
instant élesztő 1 tasak
víz 3.5 dl
olívaolaj 2 ek
olajbogyó 120 g
1 teáskanál