Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olívás-füstölt sajtos csigák

Olívás-füstölt sajtos csigák
Olívás-füstölt sajtos csigák
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megígértem édesapámnak, hogy  sütök neki valami sósat... Ami szép is lenne, meg jó, ha nem felejtettem  volna el vásárolni. Az alapanyagok így adva voltak, a siker viszont váratlanul ért! Azóta kérdezgeti, mikor felejtek el megint vásárolni. :)

 

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A nyújtásnál nem ajánlatos túl sok lisztet használni, mert nagyon száraz lesz a tészta!

Füstölt sajtos helyett lehet bármilyen más ízesítésű vagy natúr is a krémsajt, úgy is finom lesz. :)

Frissen a legfinomabb, de ez talán nem is olyan fontos megjegyzés... Úgy is el fog fogyni hamar.  ;)

Koraesti beszélgetős borozgatáshoz ideális. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívabogyókat apróra vágjuk és összekeverjük a joghurttal, a krémsajttal és a megolvasztott margarinnal, majd a liszttel és a sóval alaposan összedolgozzuk.
  2. A tésztából kb. diónyi nagyságú darabokat csípünk és belisztezett nyújtódeszkán, nagyjából 1 ujjnyi vastag és 10-15 cm hosszú rudakat formázunk, majd csiga formájúra tekerjük. Az elkészült csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  3. Előmelegített sütőben, kb. 15 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 119
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaffyka

Mióta szakács: 2012.02.01.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos tekercs, olívabogyós csiga, sós aprósütemény, sós borkorcsolya, joghurtos-sós süti

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szaffyka
Szaffyka / Szaffyka Tue, 2012-03-06 17:09

Kedves Ildi!

Nagyon örülök, hogy kipróbálod! :) Ha javasolhatom, próbáld picit megbolondítani bazsalikommal és/vagy oregánóval....Nekem nagyon bevált. :)

Szaffyka
Szaffyka / Szaffyka Tue, 2012-03-06 17:08

Kedves krumplihéj!

Nem tudom, mit válaszolhatnék erre... Sajnálom, hogy nem vált be a recept. :( Nálam még mindig működik, az én családom, többek közt, azért is szereti, mert nagyon könnyű és hidegen-melegen-másnaposan is ugyanazt az ízvilágot hozza, s ami a legjobb: extrán tuningolható bármilyen fűszerrel. :)
Hát...erre mondják, hogy ízlések és pofonok... :) Sajnálom, hogy nem segíthettem....

További jó sütögetést! :)

krumplihéj
krumplihéj / krumplihéj Tue, 2012-03-06 14:17

A tészta két kézmozdulattal szinte teljesen összeállt :), a hozzávalókat kifejezetten szeretem :), nagyon könnyű volt elkészíteni :), szóval sikersztorinak indult .... Aztán elkészült. Langyosan még csak-csak elment, de kihűlve már senki nem volt hajlandó enni belőle. Az én családomnak sem az íze, sem az állaga; egyáltalán nem jött be és sajnos nekem sem.
Remélem mások nagyobb sikerrel járnak.
A kedvem azért nem ment el, a sós és sajtos sütik továbbra is a kevenceim.

734
finomliszt 30 dkg
margarin 10 dkg
joghurt 1.5 dl
krémsajt 100 g
olajbogyó 15 db
0 ízlés szerint