Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olívás pirítós

Olívás pirítós
Olívás pirítós
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy délutáni sziesta során lapozgattam egy besárgult ,,Magyar konyhát,,. Valaha édesanyám vásárolgatta. Ekkor bukkantam rá erre a borkorcsolyára. Mivel nálunk a szardella és a fekete olíva kedvenc, kiírtam. Másnap elkészítettem. Mikor kész lett, megijedtem, hát nem egy felemelő a látványa, de legnagyobb meglepetésemre nagyon finom. A látszat komolyan csal...Mivel tokaji borászok vagyunk, az estéket borozgatva beszégetéssel töltjük. Nagyon jól kiegészíti a tokaji bor markánságát. Mostanába már dupla adagot kell készítenem, mert a fiam megirigyelte a jóízű eszegetésünket. Noha, még csak 5 éves, bort nem iszik, de ez megy neki :)...
Ajánlom melegen minden borkedvelőnek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mindent belepakolunk a turmixgépbe, bekapcsoljuk, pépesítjuk, nem kóstoljuk. Miért? Nem fog ízleni :). Amikor először csináltam megijedtem. Hagyni kell, hogy ősszeérjenek az ízek. Hidegen. Minimum 1 órát, de lehet többet is.
  2. Pirítóson kínáljuk. (Nekem nem volt most más csak barna kenyerem, de bruscettával lenne az igazi.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 883
elküldve: 0
receptkönyvben: 96
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

vezsu

Mióta szakács: 2010.04.21.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

olívakrém, szardellás olívakrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

121
olajbogyó 15 dkg
kapribogyó 2.5 dkg
fokhagyma 1 gerezd
szardella 2.5 dkg
chili 0 ízlés szerint
dijoni mustár 1 tk
citromlé 1 tk
olívaolaj 3 ek
konyak 2 ek