Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olívás töltött articsóka

Olívás töltött articsóka
Olívás töltött articsóka
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Friss, kora nyári előétel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az articsókákat megtisztítjuk (a külső sötétzöld rétegeket egészen a világos részig lefejtjük, a szárát levágjuk, és a belső, szőrös részt kivágjuk). Ezután azonnal citromlével bekenjük, és citromleves, lisztes vízbe tesszük, mert nagyon gyorsan befeketedik.
  2. A burgonyát, sárgarépát apró kockákra vágjuk, és félpuhára főzzük. Ha a zöldborsó friss, azt is.
  3. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a burgonyát, sárgarépát, zöldborsót, pár percig tovább pirítjuk.
  4. Az articsókákat egy széles lábos aljára tesszük, és megtöltjük őket a zöldségkeverékkel.
  5. Az olívaolajat, fél citrom levét, cukrot, sót összekeverjük, és mindegy egyes articsókára öntünk a keverékből. Ezután a lábost felöntjük egy pohár vízzel, és fél óra alatt (vagy ameddig az articsóka meg nem puhul) készre főzzük. Friss kaporral, langyosan tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 334
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

klaukara

Mióta szakács: 2011.05.06.
27 recept

receptjellemzők

nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

articsóka töltve, zöldséges articsóka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

689
articsóka 6 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
burgonya 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
zöldborsó 10 dkg
olívaolaj 1 dl
citromlé 1 citromból nyert
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
víz 1.5 dl
finomliszt 1 csapott ek
kapor 0 ízlés szerint