Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olívás-zöldséges articsóka

Olívás-zöldséges articsóka
Olívás-zöldséges articsóka
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az articsóka vásárlásánál figyeljünk arra, hogy csak zárt articsókát vegyünk, a nyitott már nem jó.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az articsókákat megtisztítjuk, és negyedeljük (a külső sötétzöld rétegeket egészen a világos részig lefejtjük, a szárát levágjuk, és a belső, szőrös részt kivágjuk). Ezután azonnal citromlével bekenjük, és citromleves, lisztes vízbe tesszük, mert gyorsan befeketedik.
  2. A vöröshagymát és a sárgarépát az olívaolajon megpirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a még egyszer alaposan megmosott articsókát és a fél citrom levét.
  4. Hagyjuk kicsit levet ereszteni, majd a paradicsomot, burgonyát és rizst adjuk a zöldségekhez. További 5-6 percig fedő alatt főzzük.
  5. Ezután annyi vízzel felengedjük, hogy épphogy ellepje, megsózzuk, és készre főzzük. Akkor jó, amikor a rizs és a burgonya is megfőtt.
  6. Tálaláskor kaporral megszórjuk.


  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 588
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

klaukara

Mióta szakács: 2011.05.06.
27 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges-citromos articsóka rizzsel, pirított articsóka zöldségekkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

943
articsóka 4 db
vöröshagyma 1 nagy fej
sárgarépa 2 db
paradicsom 2 db
burgonya 2 db
rizs 6 dkg
olívaolaj 1.5 dl
citromlé 1 fél citromból nyert
finomliszt 0.5 evőkanál
0 ízlés szerint
kapor 1 teáskanál