Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlett sóskával (Omlett 2.)

Omlett sóskával (Omlett 2.)
Omlett sóskával (Omlett 2.)
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hogy ne mindig az imádott sóskafőzelék készüljön a sóskából, döntöttem a sóskás omlett mellett. Ennél kényeztetőbb reggelit elképzelni sem tudnék.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kb. 20 centi átmérőjű serpenyőben, másfél evőkanálnyi vajon, 1-2 perc alatt megfuttatjuk a megtisztított sóskaleveleket. Kis tálba félretesszük. (A sóska enged egy kis levet, ezt csepegtessük le róla.)
  2. Ugyanebben a serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat, és ráöntjük a felvert, sózott-borsozott tojásokat.
  3. Nem piszkáljuk, hagyjuk, hogy a közepes láng felett az alja megszilárduljon.
  4. Amikor az alja megsült, de a teteje még lágy, a közepére halmozzuk a dinsztelt sóskát és az omlett két oldalát, egy villa vagy spatula segítségével, felhajtjuk.
  5. Hajtással lefelé tányérra csúsztatjuk és azonnal fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 857
elküldve: 0
receptkönyvben: 154
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes, gluténmentes
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
adag: 2 főre
kalória: átlagos

egyéb elnevezések

Omlett sóskával töltve, sóskával töltött omlett, klasszikus omlett sóskával, hajtogatott sóskás omlett

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

371
tojás 6 db
sóska 150 g
vaj 3 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint