Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós almás bukta Katicától

Omlós almás bukta Katicától
Omlós almás bukta Katicától
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazán omlós tésztájú, ínycsiklandóan krémes, lágy töltelékű finomság.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

  • 4 nagy db alma (pucolva kb. 60 dkg)
  • 3 csapott ek cukor (ízlés- és almafüggő)
  • 2 teáskanál fahéj (ízlésfüggő, de el is hagyható, habár ezzel az igazi)
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a maradék cukrot összekeverjük, majd a tojássárgákkal, a vanília aromával, a felfuttatott élesztővel és a maradék tejjel alaposan kidagasztjuk. Ha kész, hozzádolgozzuk az étolajat és az olvasztott margarint is. A dagasztótálban letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  2. Ha megkelt, a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen nyújtófával egy kb. 35×28 cm-es téglalappá nyújtjuk. 20 db 7×7 cm-es négyzetet vágunk ki belőle. Mindegyik négyzet alsó részére teszünk egy teáskanál almakrémet. Bejgliszerűen összetekerjük, majd sütőpapírral ellátott 30×40 cm-es tepsibe rakosgatjuk őket, egy pici közt hagyva közöttük, és 20 percet letakarva még kelesztjük.
  3. Ezután a tojássárgájával lekenjük a buktasereget, majd 180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Töltelék

  1. Az almákat pucolás után egy edénybe reszeljük, rászórjuk a cukrot és a fahéjat, majd lassú tűzön állandó keveréssel krémesre főzzük. Ha nagyon finom krémesre szeretnénk, le lehet turmixolni, de felesleges.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×40 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 190
elküldve: 2
receptkönyvben: 52
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

almás táska, almával töltött kel tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

427
finomliszt 50 dkg
1 csipet
cukor 3 csapott ek
tej 3 dl
friss élesztő 2.5 dkg
tojássárgája 4 db
vaníliaaroma 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
margarin 5 dkg
alma 4 nagy db
cukor 3 csapott ek
fahéj 2 teáskanál