Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós almás Tomatotree konyhájából

Omlós almás Tomatotree konyhájából
Omlós almás Tomatotree konyhájából
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alap linzertészta Anyutól származik. Tölthető túróval, mákkal, dióval, meggyel, amivel csak tetszik.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hideg margarint belereszeljük a sütőporral elkevert lisztbe. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a porcukrot, legvégül a citromos tejet. (Ettől jó omlós lesz.)
  2. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és 1-2 órán át hűtőben pihentetjük.
  3. Az almát meghámozzuk, és lereszeljük. A zsiradékon a cukorral együtt megdinszteljük. Félretesszük hűlni.
  4. Az előhűtött omlós tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk a tepsi méretének megfelelően, és a kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. Villával megszurkáljuk, búzadarával meghintjük, és elkenjük rajta a lekvárt.
  5. Az almatölteléket a tésztán egyenletesen eloszlatjuk.
  6. A tészta másik felét kinyújtjuk, betakarjuk vele az almaréteget, villával megszurkáljuk, és egy felvert tojással megkenjük.
  7. Kb. 30 perc alatt előmelegített sütőben 170 fokon készre sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x32 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 14 387
elküldve: 9
receptkönyvben: 98
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás pite, almás pite linzertésztából, omlós almás sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Richter Lászlóné
Richter Lászlóné Thu, 2013-10-17 09:51

Érdemes egyszer kipróbálni úgy is, hogy az alma alá a cukrot világosra karamellizáljuk. Rászórjuk a reszelt almát és összedinszteljük pár perc alatt. Sokkal karakteresebb és finomabb így a töltelék.

702
finomliszt 50 dkg
vaj 25 dkg
porcukor 10 dkg
tojás 2 db
sütőpor 1 csomag
tej 0.5 dl
citromlé 1 ek
búzadara 2 evőkanál
alma 1 kg
porcukor 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
lekvár/ dzsem 5 ek
tojás 1 db