Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós csirke tikka masala

Omlós csirke tikka masala
Omlós csirke tikka masala
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni finom, szuper omlós csirke tikka masala receptet hoztunk Nektek, amit mindenképpen ki kell próbálnotok, ha annyira szeretitek az indiai konyhát, mint mi! A legjobb, ha házi naan kenyeret is készítetek hozzá, akkor aztán tényleg nem lesz párja a végeredménynek!

hozzávalók / 4 adag

hozzávalók a húshoz

hozzávalók a szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

hús

  1. A joghurthoz hozzáadjuk az összes fűszert, és csomómentesre keverjük. Ha ezzel megvagyunk, beletesszük a felcsíkozott csirkemellfilét, és minimum fél órára a hűtőbe tesszük pácolódni.
  2. A pácolási idő leteltével (akár egy éjszakára is nyugodtan bent hagyhatjuk) a csirkemellcsíkokat egy hurkapálcára feltűzzük, úgy, hogy minden darabot kétszer szúrunk át, egyszer az első harmadában, egyszer a harmadikban.
  3. A hurkapálcikára tűzdelt csirkenyársakat egy mélyebb tepsi peremeire fektetjük keresztben, hogy a sütés közben távozó húslé ne a sütőbe csepegjen.
  4. 220°C-os sütőben 15 percet grillezzük, félidőnél megfordítva a nyársakat. Ha elkészültek, hagyjuk pihenni egy kicsit, majd húzzuk le a húsdarabokat a hurkapálcikákról.

mártás

  1. A finomra aprított vöröshagymát megdinszteljük a vaj és az olívaolaj keverékén. Hozzáadjuk az apróra vágott chilit, a gyömbért, illetve a fokhagymát, és gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg pirulni kezd.
  2. Ekkor hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott paradicsomot és a sűrített paradicsomot, majd a garam masalát, a fűszerpaprikát és a sót. Pár percet így főzzük, hogy összeérjenek az ízek.
  3. Felöntjük a vízzel, és alacsony lángon 20 percet főzzük. Akkor jó, ha besűrűsödött, és a paradicsomokat szépen szét tudjuk nyomogatni a fakanállal.
  4. Ekkor hozzáadjuk a habtejszínt, majd a sült csirkemelldarabokat is. Összekeverjük az egészet, és 2-3 percet még így főzzük.
  5. Tálaláskor megszórjuk egy nagy adag friss korianderrel.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 44
össznézettség: 13 315
elküldve: 3
receptkönyvben: 183
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
963 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos csirke

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

351
joghurt 2.5 dl
garam masala 1 ek
cayenne bors 1 tk
fekete bors 1 tk
gyömbér 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
csirkemell filé 40 dkg
0 ízlés szerint
vaj 2 ek
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
chili 1 db
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 1 ek
paradicsom 30 dkg
sűrített paradicsom 1 ek
garam masala 1 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
víz 2.5 dl
habtejszín 1 dl
koriander 0 ízlés szerint