Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós diós kifli

Omlós diós kifli
Omlós diós kifli
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én kis kifliket formáztam, kb. 100 db lett belőle. Ezt lehet fagyasztani is, és bármilyen alkalommal kivenni, hamar kienged, és máris fogyasztható is. Finom, omlós sütemény. Jó étvágyat kívánok!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés hideg tejben csomómentesen elkeverjük, de nem készítünk kovászt.
  2. A maradék tejbe beleüthetjük a tojást és a sót.
  3. A lisztet, a margarint a porcukrot és az élesztős tejet egy üstbe rakjuk, és összegyúrjuk. A tészta se nem lágy, se nem kemény tészta legyen.
  4. A tésztát megfelezzük, két ujjnyi hengereket formálunk belőle.
  5. Ezt a hengert elosztjuk 6 egyenlő részre, golyót formálunk belőle, tenyérrel meglapítjuk, és a sodrófa segítségével egyszer felfelé, egyszer lefelé simítjuk.
  6. Közepébe tesszük a tölteléket, és feltekerjük. Az illesztés a kifli alja legyen. 
  7. A töltelékhez 60 dkg kiristálycukrot 2 dl vízzel felforralunk, és 1 kg darált mákot vagy darált diót leforrázunk vele, majd ízesíthetjük citromhéjjal, vaníliás cukor, mazsolával vagy akár mézzel is. A diós töltelékbe tehetünk fahéjat is. Miután kihűlt, felhasználhatjuk.
  8. Tojásfehérjével megkenjük a töltött sütemények tetejét, megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon, és ne repedezzen meg a kifli, végül megsütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 360
elküldve: 3
receptkönyvben: 293
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Smatkó Barbara

Mióta szakács: 2011.07.15.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diós és mákos kelt kiflik, diós-fahéjas kifli, mákos holdak

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Renata0414
Renata0414 Sun, 2012-01-08 12:25

Szia Barbara! Megsütöttem a kifliket mákos töltelékkel. Nagyon nagy sikere volt. Bár elfelejtettem megkenni tojással sütés előtt, megoldottam! Sütés után forrón cukorszirupba mártottam őket. Hihetetlen finomak lettek! Köszönöm, ezután ezt a receptet használom! :)

vadgesztenye
vadgesztenye Sun, 2011-08-14 15:33

Köszönöm a gyors választ , mégegyszer: Nagyon szép, ami szép, az finom is.

vadgesztenye
vadgesztenye Sat, 2011-08-13 22:14

Nagyon szépek a kiflik. Kérdésem az, hogy a tésztát pihentetni ,keleszteni kell?

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2011-08-13 20:17

Nagyon szépek, guszták ezek a kiflikék!!!!! Elmentettem és biztos elkészítem! Köszi: vicikó

sbabi
Smatkó Barbara / sbabi Sat, 2011-08-13 19:40

Sziasztok! Örülök, hogy tetszik a recept, bátran süssétek meg garantálom, hogy nem fog maradni belőle. Nagyon kiadós és omlós kiflicskék :)

1269
finomliszt 100 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 10 dkg
1 dkg
élesztő 3 dkg
tojás 2 db
tej 2 dl
tojásfehérje 1 db
cukor 60 dkg
víz 2 dl
dió 1 kg
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
mazsola 2 marék
méz 1 ek
fahéj 1 teáskanál