Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós gesztenyés sütemény

Omlós gesztenyés sütemény
Omlós gesztenyés sütemény
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a tészta egy alaptészta, amit tetszőleges töltelékekkel használhatunk fel. Dió, mák, szilvalekvár illik a legjobban bele. Több nap után is ugyanolyan omlós marad.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Azzal kezdem, hogy a tésztába tojás nem kell. A margarint mélyhűtőbe lefagyasztjuk a tészta elkészítése előtt.
  2. A lisztet a száraz hozzávalókkal összekeverjük, a fagyott margarint sajtreszelőn lereszeljük, és kézzel gyorsan összedolgozzuk.
  3. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy az összes hozzávaló egybeálljon. Gyors mozdulatokkal dolgozunk.
  4. Téglalappá pofozgatjuk a tésztát, és hűtőszekrénybe tesszük pár órára. Egy éjszakát, sőt egy-két napot is simán kibír a tészta.
  5. Kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és pohár szájával köröket szaggatunk belőle. A körök felét megkenjük tojással, és kávéskanállal apró gesztenye halmokat teszünk a tészta közepére.
  6. Egymásra hajtjuk a széleket, és vajazott tepsibe tesszük a sütiket.
  7. Tojással megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 699
elküldve: 8
receptkönyvben: 154
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Évikonyhája

Mióta szakács: 2012.12.28.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés párna, gesztenyével töltött buci, süti gesztenyével töltve

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

goldea
goldea Fri, 2015-10-30 14:11

Végtelenül egyszerű és nagyszerű recept, régóta készítem, mert emellé gyors és finom is; ami nekem új, az a tejföllel lazított tészta ötlete, mert eddig én ezt az ún. pâte sablée-vel készítettem, de most kipróbáltam ezt, és mondhatom, nagyon bejött! Köszi a tippet. :)

goldea
goldea Fri, 2015-10-30 14:30

Igen, de vajon tudod, hogy abban mi minden van..?

Gyorsan el lehet ezt is készíteni, pl. aprítógépben, konyhai robotgépben (food processorban): csak bele dobálsz mindent, morzsásítod, majd a végén a nedves összetevő/ke/t hozzáadva pillanatok alatt összeáll a tészta - és ebben aztán a világon semmilyen mesterséges adalék nincs, azt legalább biztosan tudod... és állítom, sokkal finomabb, mint a gyári leveles, érdemes esélyt adni neki, többé nem vesz az ember készen tésztát. :)

Vica09
Vica09 Sun, 2014-11-30 15:49

Szia! Ma megsütöttem, nagyon finom lett! Nekünk kicsit tömör volt a gesztenye massza, így utólag vaníliás porcukorban meghempergettem. Köszi! :)

goldea
goldea Fri, 2015-10-30 13:57

Érdemes a gesztenyemasszát egy kis tejszínnel lazítani, úgy jobb az állaga, nem szárad ki a sütés során - persze ez gesztenyemassza-függő is.

jandi74
jandi74 Sat, 2013-02-23 18:10

Az ízesített gesztenyemassza mit takar? Mivel ízesíted?

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-02-23 11:49

Gyönyörűségesen mosolygó finomság, köszönöm, most szívesen ennék belőle, a gesztenye, ezerrel jöhet bármikor, bármilyen formában..:-D
Mentés.:-)
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

782
finomliszt 40 dkg
vaj 30 dkg
tejföl 175 g
porcukor 2 ek
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
gesztenyemassza 30 dkg
tojás 1 db