Omlós isler recept

Omlós isler
Omlós isler
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus osztrák teasüti, amivel kapcsolatban az a legnagyobb nehézség, hogy kibírjuk az 1-2 nap puhulási időt..

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

málnás isler, málnalekváros isler
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, diót, porcukrot összeszitáljuk, hozzáadjuk a vajat és a rumot. Gyorsan összedolgozzuk.
  2. Hűtőbe tesszük legalább egy órára.
  3. Ha letelt, vastagon lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Akkor jó, ha egy kicsit még puhának tűnik, hűlés közben fog megkeményedni.
  4. Ha kihűlt, a málnalekvárral kettesével összeragasztjuk a korongokat.
  5. A csoki 3/4-ét gőz felett megolvasztjuk. Ha kb. 50 fokos, levesszük a gőzről, és hozzáadjuk a maradék csokit. Kikeverjük, megvárjuk, míg kicsit hűl (kb. 32 fokosra), és rácsorgatjuk az islerekre.
  6. Késsel vagy kiskanállal eligazítjuk a tetején a csokit, és hagyjuk, hogy megdermedjen rajta. Akkor lesz a legjobb, ha van legalább egy napja, hogy kicsit összeérjen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 5 410
elküldve: 2
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
386 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1020