Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós kacsacomb ropogós burgonyával és Unicum Lakkal Lakatos Márktól

Omlós kacsacomb ropogós burgonyával és Unicum Lakkal Lakatos Márktól
Omlós kacsacomb ropogós burgonyával és Unicum Lakkal Lakatos Márktól
130 perc / előkészület: 20 perc sütés: 110 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valami egészen különlegeset szeretnél készíteni karácsonyra, ajánljuk figyelmedbe ezt a Lakatos Márk receptet.

hozzávalók / 2 adag

Kacsa

Lakk

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat megtisztítjuk, majd levágjuk a bütykét. Sózzuk, borsozzuk és félrerakjuk.
  2. Felvágunk 2 nagy vöröshagymát, félbevágunk 3 gerezd fokhagymát, és egy kiolajozott tepsibe tesszük, ráhelyezzük a combokat.
  3. A kacsa alá kb. 2-3 deci vizet öntünk, és pár kakukkfűágat rakunk alá. A hagymára rátesszük a cikkre vágott burgonyát és az almacikkeket, illetve az Unicumba áztatott aszalt szilvákat. A combokat fedő/fólia nélkül 145 fokon 1 óra 50 percig sütjük, az utolsó 5-6 percben 200 fokon rágrillezhetünk, ha még nem vagyunk elégedettek a bőr ropogósságával.
  4. Egy lábasban feltesszük a vörösbort és az Unicum Szilvát, majd kiégetjük belőle az alkoholt. Amikor elaludt a láng, a borhoz adjuk a csillagánizst, egy rúd fahéjat, 2 gerezd fokhagymát, egy csipet sót, 10 g cukrot és egész borsot. Egy pár percig forraljuk, majd leszűrjük egy másik lábasba, és tovább forraljuk egészen addig, amíg szirupos állaga nem lesz. Ezt egy kanál segítségével tudjuk ellenőrizni, ha bevonja enyhén a kanál hátulját, akkor gyönyörű lakkot fog képezni a kacsa bőrén. A végén ecsettel bekenjük a már ropogósra sült combok tetejét.
  • sütési hőfok: 145°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 6 864
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lakatos Márk

Mióta szakács: 2017.12.21.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

almával sült kacsa

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1700
kacsacomb 2 db
burgonya 3 közepes db
aszalt szilva 5 dkg
vöröshagyma 3 db
kakukkfű 8 szál
fokhagyma 3 gerezd
alma 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vörösbor 3 dl
unicum 1 dl
csillagánizs 3 db
fokhagyma 2 gerezd
fahéj 1 db
fekete bors 10 szem
vörösbor 3 dl
unicum 1 dl
csillagánizs 3 db
fokhagyma 2 gerezd
fahéj 1 db
fekete bors 10 szem
cukor 10 g
1 csipet