Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós kevert sütemény

Omlós kevert sütemény
Omlós kevert sütemény
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért készült, hogy ne mindig krémes süti legyen!

hozzávalók / 8 adag

Az omlós tésztához

A kevert tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az omlós tésztához a lisztet a hideg margarinnal elmorzsoljuk, csipet sót teszünk bele, majd a cukorral, tojással, és a fehérborral eldolgozzuk. Ha nedves, liszttel, ha keményebb, tejföllel javíthatunk rajta. Folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk úgy, hogy legyen pereme a papírnak. Ennek segítségével majd kiemeljük a kész sütit.
  3. A tésztát tepsi méretűre nyújtjuk, beletesszük, és villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 8 perc alatt elősütjük.
  4. Amíg sül, a keverthez a puha margarint a cukorral habosra keverjük, és a tojássárgákat beledolgozzuk. A citromhéjat is belereszeljük. Végül a sütőporos lisztet, és a habbá vert fehérjét beleforgatjuk.
  5. Az elősütött tésztát a kikevert lekvárral megkenjük, majd a kevertet is rásimítjuk. Sütőbe visszatolva 15-18 percig sütjük. Elkészültét tűpróbával ellenőrizzük. Porcukorral meghintjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23x32 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 23 143
elküldve: 1
receptkönyvben: 167
elkészítve: 0/7
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Nagyanyó omlós kevertje, omlós kevert süti, lekváros kevert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

764
finomliszt 35 dkg
margarin 17 dkg
cukor 7 dkg
tojás 1 db
fehérbor 30 ml
tejföl 2 ek
1 csipet
lekvár/ dzsem 25 dkg
margarin 15 dkg
cukor 15 dkg
tojás 4 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
finomliszt 15 dkg
sütőpor 1 kk