Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós magvas-sajtos négyszög

Omlós magvas-sajtos négyszög
Omlós magvas-sajtos négyszög
55 perc / előkészület: 35 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (32)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a gyorsan elkészíthető ropogtatnivalókat. Ezt a receptet édesanyámtól kaptam sok-sok évvel ezelőtt. Rendszeresen készítem minden ünnepnapon és különböző alkalmakra. Kb. 80-90 db van belőle, de bármilyen alakzatúra  vághatjuk, képzelőerő kérdése csupán.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Hűvös estékre egy jó pohár bor vagy sör mellé. De ünnepnapokon is megállja a helyét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  Az  összes  hozzávalót  összegyúrjuk, majd 1 órát  kelesztjük.
  2.  Utána  lisztezett  gyúródeszkán újra átgyúrjuk.
  3.  Majd kb. 3  mm  vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük  egy  felvert   tojással, és  megszórjuk  szezámmaggal.
  4.  Derelyevágóval  kis  négyszögekre  vágjuk, tepsibe rakjuk, és hagyjuk kb. félórát  pihenni.
  5.  15-20 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 875
elküldve: 16
receptkönyvben: 549
elkészítve: 27/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Áfonya

Mióta szakács: 2010.08.27.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

élesztős sós sütemény, sós rúd élesztővel

Hozzászólások (32)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Judieness
Judieness Thu, 2015-11-19 18:21

Fantasztikus lett! A 3. tepsi még a sütőben, de már megkóstoltam és nem is bírom abbahagyni. :) Biztosan máskor is el fogom készíteni. Ja, a tetejére szezámmag és napraforgómag keveréket szórtam és a sodrófával kissé belegyúrtam a tésztába.

lina79
lina79 Wed, 2014-12-31 17:41

Éppen ma sütöttem meg. Én a felét lenmaggal, felét köménymaggal szórtam meg. Tényleg nagyon egyszerű, és isteni! Köszönöm a receptet :)

Tunderanyo
Tunderanyo Sun, 2014-05-04 18:23

Kedves Áfonya!
Tegnap este megsütöttem ezt a nagyon klassz kis süteményt és öröm volt nézni,hogy mennyire ízlett a családomnak.
Köszi a receptet.
Legyen szép napod.

duduska
duduska Sun, 2013-04-21 20:45

Kedves Áfonya! Nagyon finom és puha lett!
Köszönöm!!!-:) Üdv.Marika

Melitke
Melitke Wed, 2013-02-27 15:45

Szeretném hétvégén elkészíteni a kis családi összejövetelünkre... :) Az lenne a kérdésem, h zsírral is elkészíthető? Gondolom akkor fele mennyiség kell bele... A tepsibe sütőpapírt teszel, vagy zsírozott/vajazott - lisztezetten kell sütni? Még nincs nagy gyakorlatom :)

tilkandi
Áfonya / tilkandi Thu, 2013-02-28 13:14

Szia Melitke!
Igen, zsirral is elkészithető, attól sokáig omlósabb marad! Mindig teflon tepsiben szoktam sütni, abban nem ragad le semmi.....csak papir törlővel át törlöm és jöhet a következő adag. Ha sima gáztepsiben sütöd,akkor kell a papir, mivel több tepsivel ki jön belőle és akkor nem kell mosogatni. A tészta nem ragad bele a tepsibe, csak ha esetleg lelóg a sajt, vagy egy kis tojás a tetejéről le folyik a tepsibe,az sülhet le!! Én kiszoktam az egészet egyszerre nyújtani, lekenem az egészet felvert tojással, megszórom azzal amivel szeretném és úgy szelem fel az egészet, majd egyesével a tepsibe és mehet a sütőbe! Remélem sikerült segítenem!! Jó hétvégét! :)

tilkandi
Áfonya / tilkandi Wed, 2011-12-28 14:05

Kedves Rstones!
Csak simán belemorzsolod,nem kell futtatni!
Remélem még időben tudtam segiteni!

rstones
rstones Wed, 2011-12-28 14:40

bár ha használom a kis paraszti eszemet, rájöhettem volna, hiszen nem írtál tejet a hozzávalókhoz)

rstones
rstones Wed, 2011-12-28 13:41

szia Áfonya! az élesztőt belemorzsolom, v felfuttatom? sürgős lenne, elkezdtem, de megakadtam:)

gorogibolya
gorogibolya Sat, 2010-12-18 22:36

Köszi a receptet!
Valóban nagyon egyszerű volt elkészíteni és nagyon finom lett!!!!
Pár pillanat alatt elfogyott! Még forrón:)))

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Fri, 2010-09-03 14:17

Kedves Áfonya!

Nem nagyon szoktam olyan dolgot készíteni amit kelni kell hagyni, így fogalmam sincs hogy meleg vagy hideg helyen hagyjam a tésztát? (hallottam ezt is azt is)
Te hova teszed ilyenkor?
A meleg az sima szobahőmérséklet?

Köszi a választ előre is!

tilkandi
Áfonya / tilkandi Fri, 2010-09-03 14:39

Szia Kicsicsibe!
Igen a meleg az nálam is a szobahőmérséklet. :) De én azt szoktam csinálni,hogy már előre bemelegitem a sütőt,és ilyenkor az ad annyi meleget a konyhámban,hogy kelni tudjon a tészta. Amugy nem egy macerás tészta,ha jó az élesztő,akkor nagyon könnyen kel.
Remélem tudtam segiteni?!!

illesera
illesera Wed, 2010-09-01 18:36

Köszönöm szépen , ez igazán gyors segítség volt ! :)))))) era

illesera
illesera Wed, 2010-09-01 18:28

Én is mentettem, söt hétvégén készül is, viszont az ízlés szerinti só az neked mennyi volt?
köszi elóre is a segítséged !
üdv
Era

tilkandi
Áfonya / tilkandi Wed, 2010-09-01 18:33

Ezt én úgy szoktam,hogy megkostólom a tésztát,amikor készitem, de kb. 2 kávés kanál,ez függ attól ki milyen sósan szereti. Ez a kávéskanál mennyiség kellemes sós izt ad,tehát nem sós tőle.

teberi.detti
teberi.detti Wed, 2010-09-01 18:20

nagyon jó recept,de a tejfölböl kicsi vagy nagy poharas kell? köszönöm a választ előre is

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-09-01 18:12

Nekem is tetszik, nálam is mentve!

tilkandi
Áfonya / tilkandi Wed, 2010-09-01 17:58

Remélem sikerülni fog??!!!!!Nagyon könnyű recept,de annál finomabb a végeredmény!!

1404
finomliszt 60 dkg
tojássárgája 2 db
élesztő 5 dkg
tejföl 150 ml
trappista sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
margarin 30 dkg
tojás 1 db
szezámmag 1 ek