Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós marhalábszár

Omlós marhalábszár
Omlós marhalábszár
210 perc / előkészület: 30 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Borzasztóan finom, főleg téli vasárnapokon, ha kinn igazi hideg van...szívet melengető ízek!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Krumplipürével tálalom, de lehet polentával is. Jól illik hozzá a vajon gyorsan átfuttatott spenót vagy káposzta.
..na es egy kis vörösbor természetesen...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Sütőbe is rakható fazékban olajon, lassú tűzön, 5 percig pirítjuk a hagymát, répát, zellert, fokhagymát, porcinit, fűszernövényeket és a fahéjat addig, amíg a zöldség kissé megpuhul.
  3. Közben a sóval és borssal ízesített lisztben megforgatjuk a húst.
  4. A zöldséghez keverjük a húst, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a bort is. Sóval és borssal ízesítjük.
  5. Lassan felforraljuk és a dupla fóliával lefedett edényt három órára a sütőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 24 016
elküldve: 8
receptkönyvben: 144
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsci

Mióta szakács: 2010.06.16.
21 recept

receptjellemzők

konyha: angol
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: ősz
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült marhalábszár vargányával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gabcsiv
Gabcsi / gabcsiv Sat, 2013-11-23 12:03

Szia Zsuzsci ! Most raktam be a sütőbe ezt a nagy finomnak ígérkező husit !
Remélem olyan fini lesz mint amilyen jól néz ki !
Köszi a receptet !
Üdv : Gabi

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2010-10-11 11:11

Jaj Zsuzsci, ez isteni! Már régóta szerettem volna hasonlót készíteni, hát most itt az alkalom. Nagyon köszi, hogy feltetted, hétvégén ez lesz az ebéd. Szép napot Neked! Üdv.Edit.

490
marhalábszár 1 kg
olívaolaj 3 ek
lila hagyma 2 közepes db
sárgarépa 3 db
halványító zeller 3 közepes szár
fokhagyma 4 gerezd
rozmaring 0 ízlés szerint
szárított gomba 30 g
fahéj 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1 ek
konzerv paradicsom 80 dkg