Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós puncsos

Omlós puncsos
Omlós puncsos
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti recept a nagymamámé volt, ez a puncsos a generációk kedvence, a családban mindenki imádja. Nem egy tömény, fojtós édesség, hanem egy citromos, omlós, könnyed sütemény, amivel akárkit le lehet venni a lábáról. A vendégeknél mindig osztatlan sikert arat!

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A sütőporos lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a cukrot, a vaníliás cukrot, tésztává gyúrjuk a tojássárgájával és a tejföllel.
  2. Három részre vesszük a tésztát, kinyújtjuk őket, tepsiben, sütőpapíron kb. 18-20 perc alatt megsütjük.
  3. Ha kihűltek, a legkevésbé szép lapot egy tálban összetörjük.

Krém

  1. Felforraljuk a tejet, ráöntjük az összetört tésztára.
  2. Hozzáadjuk a citromhéjat és a citromlét, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a lekvárt és a rumot, kézzel összekeverjük a masszát.
  3. Az egyik tésztalapra rásimítjuk a krém egészét, befedjük a másikkal.

Máz

  1. A citromlét és a rumot habverővel kikeverjük a porcukorral, a tészta tetejére csurgatjuk a mázat.
  2. Ha megdermedt rajta a máz, szeletelhető a sütemény, de érdemes megvárni a következő napot, hogy megpuhuljon a tészta, és összeérjenek az ízek.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 277
elküldve: 1
receptkönyvben: 117
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

halkonyat

Mióta szakács: 2014.08.06.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

puncskocka, puncsos, puncsos süti, citromos sütemény

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Helena38
Helena38 Sun, 2015-10-25 11:06

Na, ígéreted ellenére annyira sikerült kijavítani a receptet (elfelejtetted beleírni a cukrot), hogy sehogy. És amikor észrevettem a hozzászólást (a hiányt), már sült a tészta. Időhiány miatt ez volt a második alkalom, hogy nem néztem meg a hozzászólásokat, azzal, hogy adjuk meg a bizalmat a receptírónak...:) Hiba volt...:) Feltűnt a cukor hiánya, ezért raktam bele 3 kanállal, de messze nem elég. A krémbe kellett ezek után sokat rakni, hogy valamelyest kiegyenlítődjenek az ízek. Mindent az utasítások szerint csináltam, de nem puhult meg, a felső réteg még mindig kemény, pedig állt másfél napot a hűtőben.
A receptre oda kéne figyelni, ami az oldal felelőssége is, ha már a receptíró hanyag..:P Vagy csak úgy simán kimaradhat belőle egy jelentős tétel, 30 dkg cukor???! Amit aztán senki sem javít?!

halkonyat
halkonyat / halkonyat Sun, 2015-10-25 22:16

Elnézésedet kérem, teljesen igazad van, kifelejtettem a cukrot. Az előző hozzászóló is figyelmeztetett erre a mai nap, átírtam a hozzávalókat, de eltelik egy kis időbe, amíg frissítik az oldalt, és mindenki számára látható lesz a változás. Ne haragudj, remélem, nem landolt a süti a kukában, és meg lehetett menteni. Mi egyébként nem szoktuk a hűtőben tartani, csak a spejzban, így gyorsabban megpuhul. Ismételten elnézésedet kérem az általam okozott kudarcélmény miatt.

Bejjababy
SzekerBea / Bejjababy Sat, 2015-10-24 12:56

Szia Halkonyat!
A kérdésem az lenne, hogy a tésztába mennyi cukrot kell tenni? A készítésnél ott a cukor, de a felsorolásnál hiányzik.
Válaszodat előre is köszönöm. Üdv: Bea

halkonyat
halkonyat / halkonyat Sat, 2015-10-24 13:37

Szia Bea! Köszönöm az észrevételt, tényleg kimaradt a cukor a receptből, javítom. 30 dkg kell bele. Jó sütögetést! :)

halkonyat
halkonyat / halkonyat Sat, 2015-10-24 20:20

Nagyon szívesen, majd írd meg, hogy hogy sikerült! Aki vendég ilyet evett nálunk, idáig mind elkérte a receptet :) Egy éjszaka állás után az igazi!

Bejjababy
SzekerBea / Bejjababy Mon, 2015-10-26 15:22

A süti szombaton elkészült. Bevallom, hogy már az alapanyagok tálban voltak amikor észrevettem a cukor hiányt, és én két púpos evőkanál cukrot tettem csak a tésztába. (A hatlapos lapjaihoz is a 60 dkg liszthez 1 evőkanál cukrot ír az én receptem). A krémbe én is ezért tettem még plusz porcukrot.
A süti nem került hűtőbe hisz a gyúrt laposok jobb ha nem mennek egyszerre hidegre mert akkor aztán a lapjuk kemény marad vagy csak kevésbé puhul be.
A családnak nagyon bejött a süti. Szerintem máskor is elkészítem. Ja és jó kiadós. Köszönöm a receptet.

halkonyat
halkonyat / halkonyat Mon, 2015-10-26 18:28

Köszönöm szépen a pozitív visszajelzést, örülök, hogy ízlett a családnak, és nem került kukába a sütemény a cukorhiány miatt.

616
finomliszt 70 dkg
margarin 30 dkg
tojássárgája 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
tejföl 175 g
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 30 dkg
tej 3 dl
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sárgabaracklekvár 2 ek
rum 2 ek
porcukor 15 dkg
rum 1 ek
citromlé 1 citromból nyert