Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós rahátos kifli

Omlós rahátos kifli
Omlós rahátos kifli
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyetemista koromban sokszor vettem ilyen kiflit, mikor valami édeset kívántam, itt volt az ideje, hogy házilag is elkészítsem :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A forgatáshoz való porcukor és rahát kivételével minden alapanyagból sima tésztát gyúrunk, majd minimum 6 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Amíg pihen, minden darab rahátot négybe vágunk (ha egész rahátunk van és nem apró kockák).
  3. Pihentetés után 2 részre osztjuk a tésztát, mindkettőt vékony körré nyújtjuk, és 12 cikkre vágjuk. Minden cikkre helyezünk egy darab rahátot, és feltekerjük, sütőpapíros tepsibe helyezzük. 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  4. Ahogy megsült, azonnal porcukorba hempergetjük a kifliket, és teljes kihűlés után fogyasztjuk. Ha marad, ajánlott hűtőben tárolni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 345
elküldve: 0
receptkönyvben: 2
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bolma

Mióta szakács: 2017.01.06.
11 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cukros kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

663
disznózsír 125 g
rétesliszt 250 g
porcukor 1 csapott ek
vörösborecet 1 ek
vanília kivonat 0.5 teáskanál
porcukor 50 g
rahát 10 dkg