Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós sajtos rudacskák Ketryntől

Omlós sajtos rudacskák Ketryntől
Omlós sajtos rudacskák Ketryntől
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok éve kísérletezgettem sós sütikkel, de csak frissen volt finom, másnapra mindig megereszkedett, vagy nagyon száraz volt. Sógornőmnél mindig olyan finom sós sütik voltak, amikor náluk voltam, mindig pakolt nekem ilyen finomságot, tudta hogy nagyon szereti a család, ráadásul neki többnyire mindig volt előre elkészítve, így nem érte meglepetés, ha vendég toppant a házba. Csak most sikerült a receptet pontosítanunk úgy, hogy nekem is könnyedén sikerül, még az egy hetes süti is omlós. :)

Szeretem készíteni is, mert gyorsan kész van, és az arányok betartásával nem lehet elrontani.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben elkeverjük a szalalkálit, és belereszeljük a sajtot, majd elmorzsoljuk benne a margarint.
  2. A tojásban és tejfölben feloldjuk a sót, és hozzágyúrjuk a lisztes keverékhez.
  3. Ceruza vastagságúra nyújtjuk, megkenjük tojással, sózzuk, reszelt sajttal és szezámmaggal megszórjuk (köménymaggal is finom, mikor mi van otthon).
  4. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. 2 gáztepsinyi sósunk lesz.  
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 47 006
elküldve: 30
receptkönyvben: 578
elkészítve: 32/47
Facebookon megjelent: -

szakács

Ketryn

Mióta szakács: 2012.02.28.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

magos sós rúd, sajtos rúd, köményes sós aprósütemény, sós rágcsa

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2016-12-28 11:11

Szia "Ketryn"!

Tegnap megkívántam a sósat, mert elfogyott a karácsonyi "Sajtos pénzecske"m, így gyorsan elkészítettem újra ezt! Imádom a receptedet, tökéletes!!!!

B. Ú. É. K. Neked és Szeretteidnek!!! :)

Szeretettel: Walaky / Judyth

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2016-11-01 18:19

Szia Ketryn!
Kipróbáltam a receptedet, nagyon fincsi lett, csak annyit változtattam rajta, hogy én vajjal készítettem!!! Ezt is beépítem a kedvenceim közé, köszi! :)

pintyöke72
pintyöke72 Sun, 2014-04-20 12:10

Most lett kész, egyből dupla adagot készítettem! Nagyon finom lett, köszi
Nekem a sajttal volt gondom: a tetejére Hajdúsági trappistát reszeltem - bele is - és annyira ronda sötétre sült,hogy csak na! Ti melyik cég trappistáját reszeltétek rá?
Legközelebb a Tolléval vagy Óvárival próbálkozom. Álmomban sem gondoltam volna,hogy ilyen rondára sül a Hajdúsági :((.

andyca0327
andyca0327 Sun, 2014-03-16 13:29

sziasztok! én ma szeretném megcsinálni,de nincs szalalkálim! láttam fentebb,hogy valaki már kérdezte,hogy lehet-e helyettesíteni mással - de sajna válasz nem érkezett rá (pedig tavaly januári a kérdés) - megpróbálom sütőporral - aztán majd referálok, mi lett belőle. ....reménykedem,hogy sikerül omlósra ....

pintyöke72
pintyöke72 Sun, 2014-04-20 12:12

Szia!
Én sütőporral készítettem, miután utána olvastam a szalakáli "előnyeinek" az egészségünkre való hatásáról!
Ugyanolyan lesz, én 1 db dr.Oetker sütőport tettem bele.

starbo
starbo Sun, 2013-04-28 14:30

Hol az általad említett
margarin mennyisége? Köszönöm!

Süti 8
Heni 8 / Süti 8 Thu, 2013-02-07 14:44

Nagyon tetszik a recept . Meg szeretném kérdezni, hogy amikor megkenjük a tetejét tojással akkor csak a tojás sárgájára gondolsz vagy összekeverve a tojás és úgy kenjük meg? Lehet buta kérdés de szeretném, hogy tökéletesen sikerüljön. :) Köszönettel: Süti 8

Sunaj
Sunaj Fri, 2013-01-04 14:55

Kérdésem a szalakálit lehet-e helyettesíteni?

ildike61
ildike61 Sun, 2012-12-30 20:32

Köszi a remek receptet, kipróbáltam. Mindjárt dupla mennyiséget, mert nálunk egy adag sosem elég. Azt nem tudom, hogy egy hét múlva milyen lenne, de talán elég lesz holnapig.

helgácska6
helgácska6 Sat, 2012-12-29 22:09

Ma megcsináltam szilveszterre ,de nem marad!Gyermekeim 5-6 db-onként hordják,eszik.
Mindenkinek ízlik.holnap csinálnom kell megint!

bakfitty
bakfitty Thu, 2012-12-20 19:54

Kedven receptem. Legalább kéthetente megsütöm a 4-5 tepsis adagot. :-) Férjem cukorbeteg, s utóvacsorára nagyon szereti egy almával, vagy egy pohár házi joghurttal. És hetekig finom, ha van rá lehetősége! :-)

Mini
Mini Sat, 2012-04-28 18:11

Este 6 óra, jelentem a rudacskák elkészültek. Már a sógornőmék kóstolták, én magam is csak
örvendezek, hogy rátalaltam a tökéletes rudacskákra.
Most már biztos, hogy ezt készítem a majálisra. Egyszerű és nagyszerű.
Köszönet a receptért.
Csodálatos ez az oldal.

Mini
Mini Sat, 2012-04-28 15:53

Nagyon jónak tűnik a recept. Semmi pihentetés?
Ma elkészítem a holnapi kirándulásunkra. Ha sikeres és ízlik mindenkinek, akkor ismétlés a
majálisra.

gabanna
Ketryn / gabanna Mon, 2012-04-30 18:46

Nem kell pihentetni Mini. Ez a jó benne hogy folyamatosan lehet vele dolgozni, sütés után meg csak enni kell. :) És nem utolsó sorban egy hét múlva is friss, omlós marad.

689
finomliszt 35 dkg
margarin 25 dkg
trappista sajt 15 dkg
szalalkáli 10 g
tojás 2 db
tejföl 2 ek
1 tk
tojás 1 db
sajt 5 dkg
szezámmag 2 ek
0 ízlés szerint