Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós sertésszűz édesburgonyás burgonyapürével

Omlós sertésszűz édesburgonyás burgonyapürével
Omlós sertésszűz édesburgonyás burgonyapürével
190 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazán gyorsan előkészíthető kiváló vasárnapi, ünnepi fogás.

hozzávalók / 4 adag

Sertésszűz

Édesburgonyás burgonyapüré

Szólj hozzá!

elkészítés

Sertésszűz

  1. Megmossuk a húst, megtisztítjuk a fokhagymát. A különböző borsokat egy borsőrlőbe helyezzük.
  2. Megsózzuk, borsozzuk a hús mindkét oldalát, a fokhagymagerezdeket vékony lapokra vágjuk, a hús egyik oldalát befedjük vele.
  3. A húst a baconszeletekkel szépen körbetekerjük, hogy a hús ne látszódjon ki alóla, majd tepsibe helyezzük (sütőpapírra), aláöntünk körülbelül 1 dl vizet, és alufóliával befedjük. (Ügyeljünk arra, hogy a víz ne tudjon elpárologni.)
  4. 180 fokon körülbelül 2,5 órát sütjük, majd levesszük a fóliát, és ha szükséges, akkor a húst egy picit grillezzük, hogy szép piros legyen. Közben a szafttal locsolgassuk.

Édesburgonyás burgonyapüré

  1. Megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk a burgonyát, édesburgonyát, és kevés vízzel és sóval feltesszük főni.
  2. Ha puhára főtt, akkor a megmaradt főzővízzel és a vajjal szétturmixoljuk. Szükség esetén tejjel hígítjuk, majd hozzátesszük a sót, borsot, és felforraljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 609
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szűzpecsenye, göngyölt hús

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagyné gizike
nagyné gizike Tue, 2017-05-02 12:51

Kedves szakacsunk a receptedett kiemeltem mit főzek ma kőszönöm szepen a sok jo tanacsott űdvőzlettel gizike

1012
sertésszűz 1.8 kg
bacon 20 dkg
fokhagyma 4 gerezd
himalája só 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
rózsabors 0 ízlés szerint
zöldbors 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
víz 1 dl
édesburgonya 1 db
burgonya 6 közepes db
vaj 10 dkg
himalája só 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
tej 1 dl
víz 2 dl