Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós szőlős pite

Omlós szőlős pite
Omlós szőlős pite
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szüret idején könnyen ihletet kap az ember egy kis tipikus, őszi édességhez. :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

A töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához:

  1. A kétfajta liszthez hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd összegyúrjuk a vajjal.
  2. Annyi vízzel hígítjuk, amennyit felvesz, a cél, hogy ruganyos, könnyen formázható bucit kapjuk.
  3. A hűtőbe tesszük kb. 20 percre.

A töltelékhez:

  1. Míg a tészta pihen, a kimért, megmosott szőlőszemeket villával összenyomkodjuk, majd hozzáadjuk egy citrom levét és héját, egy csipet fahéjat, a cukrot, és az étkezési keményítőt.
  2. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd a kezünkkel kör alakú tésztalapot nyújtunk belőle. Belenyomkodjuk a sütőformába, ügyelve, hogy lehetőleg egy kicsit túllógjon a forma szélén.
  3. Megtöltjük a szőlővel, majd a tetejét zsemlemorzsával meghintjük.
  4. Előmelegített sütőben 160 fokon 30-40 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 392
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nusika

Mióta szakács: 2013.01.22.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szőlős pite, kékszőlős pite, szőlős lepény, őszi pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

433
tönkölybúza liszt 15 dkg
finomliszt 10 dkg
vaj 10 dkg
cukor 6 dkg
1 csipet
víz 1 dl
kékszőlő 50 dkg
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 4 csapott ek
étkezési keményítő 2 csapott ek
fahéj 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 0.5 bögre