Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós szűzérmék lecsóágyon, pirított burgonyakarikákkal

Omlós szűzérmék lecsóágyon, pirított burgonyakarikákkal
Omlós szűzérmék lecsóágyon, pirított burgonyakarikákkal
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazi hétvégi fogás, amit érdemes kipróbálni, ha valami igazán jóízű étellel szeretnénk előrukkolni a családnak, barátoknak! ;)
Omlós szűzérmék lecsóágyon, pirított burgonyakarikákkal.

Bognár Bor Birtok

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A burgonyakarikához

A lecsóhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A burgonyakarikához

  1. A fűszereket egy kisebb tálban jól összekeverjük.
  2. A burgonyákat karikákra vágjuk, majd egy kivajazott tepsibe tesszük. Olívaolajjal meglocsoljuk, rászórjuk a fűszerkeveréket, majd a kezünkkel jól összekeverjük.
  3. Mehet a sütőbe, 180 fokon, kb. 20 perc alatt el is készül. Jöhet a lecsó!

A lecsóhoz

  1. A zöldségeket és a szalonnát megtisztítjuk, aprítjuk.
  2. A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd kiszedjük a serpenyőből. A hátramaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát. Néhány percig főzzük, majd jöhet a paradicsom és a fűszerek, kb. 10 perc alatt összesütjük az egészet.
  3. Jöhet a hús!

A húshoz

  1. A húst megtisztítjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Picit megnyomkodjuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd félretesszük.
  2. Egy serpenyőben egy kevés vajat hevítünk, majd oldalanként néhány perc alatt megsütjük az érméket.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 340
elküldve: 1
receptkönyvben: 64
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
932 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szűzpecsenye

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

687
sertésszűz 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 2 dkg
fűszerpaprika 1 kávéskanál
cayenne bors 0.5 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
burgonya 60 dkg
vaj 2 dkg
olívaolaj 1 dl
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
paprika 4 közepes db
paradicsom 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint