Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós tepsis csülök

Omlós tepsis csülök
Omlós tepsis csülök
215 perc / előkészület: 15 perc sütés: 200 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sertéscsülök sokféle módon elkészíthető. Azok közé a húsféleségekhez tartozik, amelyek sütve és főzve egyaránt ízletesek. Sütésére vonatkozóan több "tuti tipp" is létezik, én most egy olyan módszert mutatok be receptemben, amely nagyon kényelmes a munka szempontjából, és nagyon ízletes az elkészült étel szempontjából.

hozzávalók / 6 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Az elkészült csülök fogyasztható hidegen és melegen egyaránt.

Ha melegen tálaljuk, kínáljunk mellé vele sült burgonyát és párolt pezsgős káposztát, vagy házi savanyúságot.

Hidegen történő fogyasztásakor legjobb friss zöldségekkel, sajtokkal együtt feltálalni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük elő a csülköket. Amennyiben szükséges, bőréről távolítsuk el a maradék sörtéket, esetleges szennyeződéseket. Ha ezzel megvagyunk, egy éles kés segítségével hosszanti irányban, a csont mentén vágjuk félbe a csülköket. Ízesítsük sóval, borssal és köménymaggal, de csak a húsos felületeket, a bőrét ne. Legjobb, ha ezt követően egy éjszakára a hűtőben pihentetjük, de egy órát legalább hagyjuk állni.
  2. Egy megfelelő méretű sütőtepsibe tegyük bele a zsírt. Egy keveset külön gyorsforraló edényben melegítsünk fel, erre a sütés megkezdésekor lesz szükségünk.
  3. A csülköket tegyük a húsos résszel lefelé a zsírba, majd bőrüket locsoljuk meg a langyos, olvasztott zsírral. 160°C fokra előmelegített sütőben süssük 3-3 és fél órán keresztül. 30 percenként locsoljuk meg a bőrét saját zsírjával.
  4. Az utolsó 15 percben növeljük a sütési hőfokot 200°C fokra, hogy a bőre ropogós és megfelelő színű legyen.
  5. Mielőtt megvágjuk a húst, pihentessük vágódeszkán legalább 15 percet.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x5 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 67
össznézettség: 55 395
elküldve: 2
receptkönyvben: 57
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis csülök

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hombre77
Hombre77 Fri, 2019-02-22 22:19

Kedves Kornél!
Nagyon jól hangzik a recepted. Segíts kérlek abban, hogy amikor 3-3,5 órán keresztül sütöd a csülköt, akkor letakarod, vagy fedél és/vagy alufólia nélkül van a sütőben? Én eddig csak előfőzést követően sütöttem ropogósra csülköt, így még nem készítettem, ahogy leírtad, de kipróbálnám.
Másik kérdésem, hogy mi a véleményed, őrölt köménnyel is működik? Mert az egész köményre nem szeretek ráharapni, de az ízét meg szeretem.
Előre is köszönöm a válaszodat!
Üdv.
LAci

1077
sertéscsülök 3 kg
50 g
fekete bors 15 g
köménymag 20 g