Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós toast kenyér répalével

Omlós toast kenyér répalével
Omlós toast kenyér répalével
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kenyér belül nagyon omlós és puha, másnap reggelire is még friss maradt. A répalé gyönyörűen megfestette a toast kenyeret, csodás üde színt kapott tőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehet használni hozzá rizstejet, zabtejet és tehéntejet is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez hozzáadjuk a sót, és összemorzsoljuk a margarinnal.
  2. A kenyérhez élesztőpor is használható, ilyenkor nem futtatjuk fel tejben az élesztőt, hanem egyszerűen hozzáadjuk a lisztes keverékhez az élesztőport, a cukrot és a tejet is.
  3. Hozzáöntjuk a répalevet, majd a tojásokkal együtt rugalmas, lágy, fényes tésztát gyúrunk. Letakarjuk, és 1 órát kelni hagyjuk.
  4. Közben egy másfél literes szögletes formát kivajazunk, kilisztezünk. Amint megkelt a tészta, téglalapot formázunk belőle, és betesszük a toast kenyérsütő formába, majd abban is állni hagyjuk még 30 percig.
  5. Előmelegítjük a sütőt, és nagyjából 40 percig sütjük a kenyeret, mielőtt kivennénk, tűpróbát végzünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 851
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

wannabe chef

Mióta szakács: 2012.01.17.
40 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

répaleves kenyér, toast kenyér házilag, házilag készített kenyér répalével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

901
finomliszt 65 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
margarin 10 dkg
2 kk
cukor 2 ek
sárgarépa 25 dkg
tej 0.5 dl
tojás 2 db
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál