Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós túrós

Omlós túrós
Omlós túrós
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (50)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik munkahelyem konyháján készítették minden pénteken ebédre. Tőlük kaptam a receptet.  Nagyon finom, puha- omlós, és könnyű elkészíteni. A töltelék lehet túró, alma, meggy, szinte bármi. Fontos, hogy világos színűre süssük.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat kimérjük, egy mély tálba öntjük, és alaposan összegyúrjuk.
  2. A tésztát kétfelé vesszük, az egyiket kinyújtjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe fektetjük.
  3. A túrós tölteléket elkészítjük. Ha száraz a túró, akkor 2-3 ek tejfölt keverhetünk bele.
  4. A túrót a tésztára öntjük.
  5. A maradék tésztát is kinyújtjuk, majd a túróra fektetjük. Óvatosan rányomkodjuk, és a tetejét villával megszurkáljuk.
  6. Egy tojást lazán felverünk, és a tésztát lekenjük vele.
  7. Sütőbe tesszük, és világos színűre sütjük.
  8. Ha kihűlt szeleteljük, és porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30x6 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 109
össznézettség: 126 611
elküldve: 44
receptkönyvben: 937
elkészítve: 57/79
Facebookon megjelent: -

szakács

Hevike

Mióta szakács: 2010.03.25.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Nádudvari túrós finomságok receptverseny
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

omlós süti, túrós süti, omlós túrós sütemény

Hozzászólások (50)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

heart
sunshine / heart Mon, 2018-11-26 19:12

Ez egy szuper recept! Nagyon szereti a csalad es sikert arattam vele mindenkinel.

hevike
Hevike / hevike Tue, 2018-11-27 17:32

Köszi, örülök hogy ízlik. A töltelék nem csak túró lehet, én almás és meggyes töltelékkel is szoktam sütni. Isteni! :-)

Zria
Zria Sat, 2014-03-01 22:26

Szia!
Köszönöm ezt a szuper receptet! Amikor rátaláltam egyből azt gondoltam, hogy biztosan más töltelékkel is jó. Én most almásnak készítettem el. Ismerem a zsíros tésztákat, s tudom, hogy sokkal jobb minőségű a tészta, ha zsírral készítjük. Nekem van itthon kiválló minőségű házi zsír, és tökéletes lett a süti! Természetesen majd elkészítem túrósan is, mert azt is nagyon szeretjük, csak most az alma adott volt.
Azt hiszem ez a tészta alap, már egy örök recptem lesz :-) Mindenkinek csak ajánlani tudom!

hevike
Hevike / hevike Sun, 2014-03-09 15:42

És még meggyesen is nagyon jó! Az omlós tésztának egyszerű az elkészítése, a töltelék pedig szabadon variálható. Jó étvágyat! :-)

knekató
knekató Thu, 2013-09-05 10:57

Ma én is megsütöttem ezt a sütit. Nekem 34 x 40 cm-es tepsim van, ezért a tésztából másfélszeres adagot vettem, a túróból meg duplát. A recept nagyon jó, könnyű elkészíteni, a tészta jól gyúrható, nyújtható. Bár a túróból duplát vettem, mégis nekem kevésnek tűnik benne a túró, bár még csak a szélét kóstoltam meg, de abban nagyon kevés a túró, legközelebb lehet, hogy háromszorosra veszem. De nagyon kellemes ízű, omlós, szép egyenes maradt a teteje. A tojástól a teteje elég hamar barnássá vált, akkor 5 percig alsó sütésre állítottam a sütőt, hogy az alja is jó átsüljön.
Kapros-túrosan már próbálta valaki?

hevike
Hevike / hevike Thu, 2013-09-05 15:54

A töltelék a legjobb mindenben, és abból sosem elég nálunk. Próbáld ki meggy, vagy reszelt almás töltelékkel. Isteni finom. Kapros túrósan nem próbáltam, nem szeretem a sós túrós tölteléket, na meg a kaprot sem. Egy próbát megér, ha ti szeretitek.

knekató
knekató Thu, 2013-09-05 17:17

Köszi a gyors választ. Nem sósan, hanem édesen, mint a kapros-túros lepény, olyan töltelékkel kéne megsütni, mert akinek sütöm, ragaszkodik a kapros-túróhoz. Szerintem nem lehet rossz, miért is lenne az, ha a kapros-túros lepény is nagyon finom. Holnap kell megsütnöm, majd elmondom, milyen lett.

sorna86
sorna86 / sorna86 Sat, 2012-09-15 12:29

hevike!

Te a töltelékbe mennyire szoktad felverni a tojás fehérjét? Teljesen kemény habbá?
Gondolom annak az állaga is számít a végeredményben.
Mára eljutottunk a dupla adagig, épp most hül :D

hevike
Hevike / hevike Sun, 2012-09-16 22:50

Teljesen keményre verem fel a habot. Tejföl mehet a túróhoz, némelyik túró nagyon száraz. Örülök ha ízlik nektek is.

sorna86
sorna86 / sorna86 Sun, 2012-09-09 13:49

Most hül éppen, ha csak fele annyira jó lesz az íze mint ahogy kinéz akkor emelem kalapom :)
Én eléggé kezdő sütögető vagyok, nem tudtam mennyire verjem fel a tojásfehérjét és 1 jó nagy kanál tejfölt raktam pluszban a töltelékbe így szimpatikusabb lett az állaga. Egyszerű és gyorsan elkészíthető! :)

sorna86
sorna86 / sorna86 Mon, 2012-09-10 08:21

Nagyon finom lett, lehet még egy pár percet kibírt volna a sütőben mert az állaga kicsit lágy volt, de féltem hogy kiszárad. Elkopott mind még tegnap :)

maipo
maipo Sat, 2012-09-08 12:02

Szia, Nagyon örülök, h rátaláltam a receptedre megsütöttem és nagyon-nagyon finom lett. A tésztát kicsit nehezen lehetett nyújtani, mert nagyon lágy volt gondolom a zsírtól, de úgy döntöttem legközelebb beteszem a hűtőbe kicsit pihenni hátha úgy könnyebb lesz. :)
Köszönöm a receptet legközelebb almával próbálom ki. :)

hevike
Hevike / hevike Sun, 2012-09-09 22:28

Nekem ha nagyon lágy a tészta, akkor még teszek hozzá pici lisztet. Nem fogja elrontani. A lágysága attól is függ milyen a liszt, a zsír, mekkora a tojás stb. Almával és meggyel is ajánlom. Jó étvágyat hozzá.

Demjénné Zsuzsa
Demjénné Zsuzsa Sun, 2012-08-05 11:37

Szia!!!!!!!!!
Megsütöttem a recept szerint és igen finom volt.Én egy nagyon kezdő vagyok.Igen - igen kezdő.Nekem a tészta egy kicsit laza volt nem igazán tudtam kinyújtani és felemelni, hogy a tepsibe beletegyem.Az alsóba még csak csak kisimítottam, de a teteje az nem igazán lett tökéletes, mert a töltelék miatt nem tudtam szépen kisimítani.De így is isteni lett.Egy éjszakát nem élt meg mert még alig hűlt ki és máris elfogyott.Ha tudsz írj rá valami megoldást.Köszi

hevike
Hevike / hevike Sun, 2012-08-12 12:01

Szia! Örülök, hogy ízlett. Nekem is szokott néha lazább lenni, (talán a zsír, vagy a liszt miatt, nem tudom) akkor rakok még hozzá lisztet, de csak annyit, hogy ne ragadjon.Kemény ne legyen, mert akkor sütés után is kemény lesz a tészta. Remélem tudtam segíteni.

csilla1213
csilla1213 Tue, 2012-07-10 21:15

Hello!Én is megsütöttem csak én nem mértem semmit a recept szerint,hanem csak szemre tettem bele.A mazsola helyett pedig apróra vágott kaprot tettem.A citrom leve helyett pedig citrálét.Isteni lett még aznap elfogyott.A párom megkérdezte,hogy sikerült így eltalálni az izét.Ugyan is ő tudja,hogy én nem szoktam semmit recept szerint csinálni nekem csak a hozzávalók kellenek amit a receptben írnak,utána én már a többit a fantáziámra bízom.Hát nekem így sikerült nagyon finomra ez a süti.KÖSZÖNÖM A RECEPTET!!!Puszi Csilla.

hevike
Hevike / hevike Sun, 2012-07-22 21:49

Szívesen! Párom épp ilyen kreatív, mint te! Néha csak lesek, mit mivel kever össze, de a végeredmény mindig kitűnő! Jó sütögetést! Üdv: Hevike

kiskondi
kiskondi Thu, 2012-04-19 18:48

F.E.N.O.M.E.N.Á.L.I.S. Totál meg egyezik az amit sütöttem, a képeddel :) isteni finom!!!!!!!!!!!

hevike
Hevike / hevike Mon, 2012-04-23 17:37

Jajj, de jó olvasni a pozitív visszajelzéseket! Nagyon örülök, hogy ízlik neked is! Jó étvágyat hozzá!

ariszasz
ariszasz Mon, 2012-04-16 09:39

Hétvégén megsütöttem. Nagyon finom! A tésztája ránézésre kicsit vastagnak tűnik, de abszolút nem zavaró, finom, omlós, és nem szárad ki, még két nap után is ugyanolyan élvezhető!
Köszönöm a receptet, elmentettem, máskor is sütni fogom! :)

hevike
Hevike / hevike Wed, 2012-04-18 23:06

Nagyon szívesen! Hamarosan "meggyszezon" (csak ha nem fagyott le mind), akkor próbáld ki azzal is.

ariszasz
ariszasz Thu, 2012-04-19 14:40

Köszönöm a válaszodat, feltétlenül kipróbálom, mert a meggyet nagyon szeretjük. Gondolom szilvával is, és sárgabarackkal is finom lehet.
Üdvözlettel, Aranka

hevike
Hevike / hevike Mon, 2012-04-23 17:35

Na azzal még nem próbáltam, de most hogy mondod, mindenképp megér egy próbát.

ariszasz
ariszasz Mon, 2012-04-23 18:33

Én biztosan ki fogom próbálni mindkettővel, majd jelentkezem az eredménnyel :)
Üdvözlettel, Aranka

Kiri
Kiri Thu, 2012-03-15 19:50

Kedves Hevike!!
Én agyon elbénáztam valamit. A tészta kő kemény volt gyúrás közben ezért tettem még bele 5dkg zsírt és 2 kan tejfölt. így jó lett bár alig tudtam átemelni a tepsibe mert olyan könnyed volt. De ezen átlendülve a z 50dkg túró is kevésnek bizonyult, mert nagyon vékonyka réteg lett a sütiben. A tésztája végül is ízlett de összességében nagyon száraz lett.
Mi lehetett a baj?? SOS
Köszi
Kiri

hevike
Hevike / hevike Sat, 2012-03-17 22:40

Nem tudom, nekem még eddig sosem volt baj a tésztával. Milyen lisztet használtál? Az is fontos, hogy minden szobahőmérsékletű legyen. A tésztának finom, omlós, és puhának kell lennie, és a töltelék sem száraz, ha minden jól megy. Ha van még kedved próbáld újra, mert ha sikerrel jársz biztos ízleni fog. Kár, hogy nem lehet e-mail-be kóstolót küldeni, hidd el szívesen küldenék neked. :-)
Ne add fel a próbálkozást! Üdv: Hevike

kiskukta65
kiskukta65 / kiskukta65 Thu, 2012-03-08 22:53

Hogy készül bele az almás vagy meggyes töltelék? Biztos az is finoklehet, ha ennyire ajánlod. Köszi a választ.

hevike
Hevike / hevike Tue, 2012-03-13 18:18

Nagyon egyszerűen. Almát meghámozom, lereszelem, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal ízesítem. Mielőtt a tésztára teszem kinyomkodom a levét. Én nem szoktam megpárolni az almát. A meggyesnél kimagozom a meggyet, ízesítem, ahogyan az almásnál, levét kinyomkodom, és mehet a tésztára. Ajánlom mindhárom töltelékkel kipróbálni, mert fantasztikusan puha, omlós.

Zúza
Zúza / Zúza Sun, 2012-02-19 21:02

Szia Hevike!
Nemrég szedtem ki a sütőből, és már több mint a felét elfogyasztottuk. :) Nagyon finom, a tésztája is szuper. Más töltelékekkel is biztosan el fogom készíteni, köszi a receptet! (10/10 pont.) Üdv., Zúza

hevike
Hevike / hevike Mon, 2012-02-20 20:14

Kedves Zúza!
Nagyon örülök, hogy pozitív visszajelzéseket kapok. Jó érzés, hogy Neked is, és másoknak is ízlik. Nyugodtan próbáld ki almával, meggyel, nem fogsz csalódni! Üdv: Hevike

hevike
Hevike / hevike Tue, 2012-01-31 10:15

Örülök, hogy elkészítetted, és hogy ízlik! nagyon szívesen! Üdv: Hevike

Balassáné Piroska
Balassáné Piroska Sun, 2012-01-29 17:04

Szia kedves Hevike!

A sütemény recepted mindent felül múlt! Gyönyörű lett és ráadásul isteni finom!
Köszönöm neked!!!

hevike
Hevike / hevike Mon, 2012-01-30 14:59

Nagyon szívesen! Almával és meggyel is finom, tényleg omlós süti. Próbáld ki.

Bettycica.88
Bettycica.88 Tue, 2012-01-24 20:14

Nagyon finom lett a süti :)
Ma meg is csináltam.
Próbáljátok ki mert mind a 10 ujjatokat megnyaljátok:):):)
Köszi

hevike
Hevike / hevike Tue, 2012-01-24 21:05

Kedves Bettycica.88! Nagyon örülök, hogy ízlett! Mi is nagyon szeretjük, ma éppen almás töltelékkel készítettük el. Próbáld ki almával és meggyel is! Jó sütkérezést, és szép napot! Üdv:Hevike

BBB
Betty 79 / BBB Tue, 2012-01-24 08:37

Nyamiiiii!!! Kedves Hevike ez nagyon jol nez ki a kedvenceim a turos sutik elmentettem koszonom.Udv:Betty♥♥♥

1384
finomliszt 50 dkg
tejföl 150 g
sertészsír 15 dkg
cukor 15 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
tojás 2 db
tehéntúró 50 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 4 ek
tojássárgája 1 db
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 10 dkg
tojásfehérje 1 db
porcukor 1 ek