Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós túrós pite Gabimamitól

Omlós túrós pite Gabimamitól
Omlós túrós pite Gabimamitól
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mint mindig, a régi hagyományosat is tudjuk módosítani, így tettem én is, kissé más módon készítettem, mint eddig.

S családomnak ezzel az elkészítéssel még jobban ízlik.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lisztet és a többi hozzávalót tálba tesszük, és jól kidogozzuk, sima rugalmas tésztát kapjunk. Majd két cipót formálunk belőle.
  2. Egy 38x36 cm tepsit enyhén megzsírozunk, és sütőpapírral kibélelünk.
  3. Túrót és a hozzávalókat kisebb tálba tesszük, és jól összekeverjük, majd félretesszük.
  4. Jól lisztezett gyúródeszkán tepsi méretre kinyújtjuk, és tepsibe tesszük az alsó lapot, megszórjuk 1 evőkanálnyi búzadarával, erre simítjuk az előre már elkészített túrókrémet. Ezt szintén a maradék búzadarával meghintjük (a szedret úgy tesszük rá, hogy amikor kockára szeljük, egy-egy kockánál legyen belőle), s félretesszük, majd a második cipót kinyújtjuk, és befedjük vele a túrókrémet.
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
  6. Ha megsült, kissé hűlni hagyjuk, és vaníliás porcukorral megszórjuk egyenletesen.

    Jó tippként: Míg meleg a piténk, éles késsel tetejét kissé vágjuk kockára, így megelőzzük a sütink tetejének töredezését.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x36 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 729
elküldve: 5
receptkönyvben: 80
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szedres túrós pite, ananászos túrós pite, túrós lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

821
finomliszt 45 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
margarin 18 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
mandarin 1 db
sütőpor 0.5 csomag
tejföl 3 ek
1 csipet
sovány túró 50 dkg
narancshéj 0.5 kk
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 15 dkg
szeder 15 dkg
búzadara 2 evőkanál