Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Öntött karfiol 2.

Öntött karfiol 2.
Öntött karfiol 2.
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rakott vagy csőben sült karfiol egyszerűbb, gyorsabb változata. Ezt is össze lehet rakni sütőtálba, és megsütni, de ha kevés az időnk, hamarabb az éhesek elé kerülhet. És a tányéron még gusztusosabb is talán, mintha a tálból adagolnánk.


hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben puhára főzzük. 
  2. Besamelt készítünk: a 3 ek olajjal, liszttel világos rántást pirítunk kevés sóval. Ha a rántásba sót teszünk, könnyebb simára keverni a felengedésnél.
  3. Tejjel feleresztjük, jól elkeverjük. A curryt, szójaszószt (vigyázat sós!) és a szerecsendiót hozzáadjuk.
  4. Állandóan keverve felforraljuk, majd eldolgozzuk benne a tejfölt.
  5. Egy serpenyőben az olajon nagyon kevés sóval világos barnára pirítjuk a zsemlemorzsát. Vigyázzunk, ne sózzuk túl, de mindenképpen ízesebb a morzsa egy picit megsózva.
  6. Tálalásnál mindenkinek a tányérjára teszünk a leszűrt karfiolból, leöntjük a besamellel, tetejére szórjuk a pirított morzsát. Úgy jó, ha a karfiol, a mártás és a morzsa is forró!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 135
elküldve: 1
receptkönyvben: 99
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsó

Mióta szakács: 2010.01.28.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

besameles karfiol pirított morzsával, karfiol leöntve besamellmártásban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

481
karfiol 100 dkg
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
tej 2 dl
curry por 0.5 kk
szójaszósz 2 ek
szerecsendió 1 csipet
tejföl 1 dl
0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 2.5 ek
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint